İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kuir Kıbrıs: "Tüm ayrımcılıklardan kurtulup barışı kutlama zamanı"

Kuir Kıbrıs: "Tüm ayrımcılıklardan kurtulup barışı kutlama zamanı"

Kuir Kıbrıs Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 01/09/15 07:57
okuma süresi: 2 dak.
Kuir Kıbrıs: "Tüm ayrımcılıklardan kurtulup barışı kutlama zamanı"
A- A A+

"1 Eylül Dünya Barış Günü bu coğrafyalarda her sene olduğundan daha önemli bu sene...

Yanı başımızda Suriye'de yaşanan savaş, Kürdistan'da bitmek bilmez çatışmalar, Akdeniz sularından kıyıya vuran küçük çocuklar, Yunanistan'da ekonomik kriz ve daha nicesi...

Kıbrıs'daki yoğun geçen anlaşma sürecini de göz önünde bulundurarak bu yıl her yıl olduğundan daha fazla ve daha yüksek sesle "Barış hemen şimdi!" diye haykırmalıyız.

Barış kavramı sadece devletlerarasında değil, toplumun bireyleri arasında da olduğunu unutmadan toplumsal barışa giden yolda LGBTI'lerle de barışmanın önemine dikkat çeken Kuir Kıbrıs bu yıl da her yıl olduğu gibi sokaklarda gökkuşağı renkleriyle var olmaya devam edecek. Ayrımcılıkların olmadığı, askersiz, özgür ve mutlu bir dünyayı hep beraber inşa etmek için her yıl daha da artarak sokaklarda görünür olmaya haykırmaya devam edeceğiz.

Dünya barış günü ve birlik olma zamanı hangi ideolojide olursan ol, hangi yönelime sahip olursan ol, hangi dine, ırka, millete ait olursan ol, bugün tüm ayrımcılıklardan kurtulup barışı kutlama zamanı.

Saat 18:00'da Kuğulu Park'da başlayacak yürüyüşümüz ile ara bölgedeki Dayanışma Evine (Home for Cooperation) gidip burada diğer örgütlerle birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlayacağız.

Rengini kap sen de sokağa gel!"

KUİR KIBRIS DERNEĞİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.