İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UBP'de 6'ncı aday Zorlu Töre

UBP'de 6'ncı aday Zorlu Töre

Hükümet ortağı Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) kurultay için genel başkanlığa aday olanların sayısı 6'ya yükseldi. Son olarak 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi'nin ardından DP-UG'den ayrılarak UBP'ye geçen Milletvekili Zorlu Töre, 31 Ekim Kurultayı'nda başkanlığa aday olacağını açıkladı. Resmi açıklamayı 4 Eylül'de basın toplantısıyla duyuracak olan Töre, başkan seçilmesi durumunda CTP ile oluşturulan hükümet ortaklığıyla ilgili yeni kararlar üretilebileceğinin de sinyallerini verdi.

Yayın Tarihi: 01/09/15 14:34
okuma süresi: 3 dak.
UBP'de 6'ncı aday Zorlu Töre
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 31 Ekim'de gerçekleştirilecek kurultayı öncesinde parti genel başkanlığı için yarışacak adayların sayısı 6'ya yükseldi.

Son olarak 28 Temmuz 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi'nde DP-UG'den Lefkoşa Milletvekili seçilen ve yaklaşık 1 yıl sonra 16 Mayıs 2014'te törenle UBP'ye geçen Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, bugün Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada UBP genel başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

Töre, hedefinin partinin ulusalcı ve halkçı bir çizgide siyaset üretmesi olduğunun altını çizerek, özellikle Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin hız kazandığı bu dönemde, Kıbrıslı Türkler'in yeniden göçmen olmasına izin verilemeyeceği ve güvenlik konusunda Türkiye'nin varlığından vazgeçilmeyeceği yönündeki söylemlerini yineledi.

Töre, Kıbrıs Postası'nın kendisinin genel başkan olması durumunda CTP ile hükümete devam edilip edilmeyeceği yönündeki sorusu üzerine ise, CTP ile hükümete en başından itibaren karşı olduğunu anımsatarak, meydana gelebilecek hükümet değişikliğinin de sinyallerini verdi.

4 Eylül Cuma günü düzenleyeceği basın toplantısında adaylığını resmi olarak açıklaaycak olan Töre şöyle konuştu:

"Aday olursanız şansınız vardır. Benim için öncelikli ulusalcılığın ve halkçılığın UBP'nin temel çalışma şekli olması gerekir. Bu temel ilkemiz olmalıdır.

Kıbrıs meselesinde halkımızın göçmen durumuna düşrüülmesini asla kabul etmeyeceğiz. Güvenlik konusunda Türk ordusundan ve Türkiye'den de asla vazgeçmeyeceğiz.

Kıbrıs sorununun global takas ve tazminatlarla çözülmesinden yanayız. Ulusal çizgimizin mücahit ve mukavemetçilerin verdiği mücadeleyle paralel devam ettirilmesinden yanayız.

CTP ile kurulan hükümete karşı olduğumu başından söyledim. Başkan ben seçilirsem, yeni bir Parti Meclisi oluşacak. Bunu yetkili organlarla oturup tekrardan konuşacağız. Bugünkü hükümet adil değildir. UBP'nin temel ilkeleriyle bağdaşmıyor ve UBP bu hüükmette eşit şekilde yer alamadı."

Şimdilik 6 aday

UBP'nin 31 Ekim'de gerçekleştirilecek kurultayında genel başkanlık için mevcut Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'ün yanı sıra Milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu, Ersan Saner, Ünal Üstel, Hamza Ersan Saner ve Zorlu Töre yarışacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.