İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Atun: "Yatırımlarda Türk Lirası kullanılmalı"

Atun: "Yatırımlarda Türk Lirası kullanılmalı"

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun bu sabah BRT'de Sabah Rotası isimli programa konuk oldu. Bakan Atun program sırasında dövize karşı alınan tedbirler ile UBP'nin 31 Ekim'de yapılacak olan kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 01/09/15 15:51
okuma süresi: 3 dak.
Atun: "Yatırımlarda Türk Lirası kullanılmalı"
A- A A+

Dövizdeki yükselişe işaret eden Atun, ülkede para politikalarını belirleyen yerin Türkiye Merkez Bankası olduğunu bir kez daha hatırlattı. Atun, "Bizim elimizde para politikasını belirlemek gibi bir imkan yok, hükümet olarak yapılabilecekleri değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Atun, İlk olarak Türk Lirası kullanımını teşvik etmek gerektiğine vurgu yaptı."İthal kapılarında güncel kur esas alınır ve malların maliyeti çıkarılarak, Türk Lirasına dönüştürülür. Onun üzerinden bir vergi belirlenir. Burada 90 günlüğüne açıklanan kurlar uygulanacaktır" diyen Bakan Atun, bu noktada hükümetin dövize bağlı olarak ithal malların fiyatlarının artmaması için önlem aldığını dile getirdi.

Bakan Atun "yatırımlar noktasında elimizden geldiğince TL kullandırılmasını özendiren teşvik programları oluşturacağız" ifadelerini de kullandı.

"Özgürgün'e şans verilmeli"

Programın ikinci kısmında 31 Ekimde yapılması planlanan UBP kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atun" Genel başkanımız daha bu makamda iki yılını anca dolduruyor. Henüz genel bir seçim görmedi. Tüm vekillerin oyları ile genel başkan seçildi. Çok zor bir süreçte bu görevi kabul etti. 14 vekil ile çıktığı yolda bugün 18 vekil var. Muhalefette olan bir parti iken şimdi iktidarın ortağı konumundayız. Kendisi makam peşinde olmadığını gösterdi ve bakanlık görevi almadı. Partinin tüzüğünün geçirilmesini sağladı. Üstelik yeni tüzüğümüz oy birliği ile geçti. Kimse en ufak bir itirazda bulunmadı. Yeni tüzüğü hazırlayan komite başkanı da bugün karşısına aday olacak çıktı. Arkadaşlarımızın bu durumu iyi görmesi gerekiyor. Özgürgün zaten "ilk seçimde partiyi birinci parti yapamazsam bırakırım" demişti. Bu bağlamda Hüseyin Özgürgün'e bir şans verilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız olgunluk içinde bu süreci götüreceğine inanmak istiyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.