İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Esenyel: "Atanmış müsteşarla turizme yön verilemez"

Esenyel: "Atanmış müsteşarla turizme yön verilemez"

GAU Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel'den turizm konusunda çok önemli açıklamalar...

Yayın Tarihi: 03/09/15 11:57
okuma süresi: 4 dak.
Esenyel: "Atanmış müsteşarla turizme yön verilemez"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü ve Dünya Turizm Eğitim ve Konaklama Birliği Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun'un Yönettiği bir TV Programı'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Devlet otoritesi de dahil herşeyin turizm sektörünün paydaşları ile bütünsel bir hareket ile yönlendirilmesi gerektiğine işaret eden Esenyel, KKTC'de sosyal hayatın çok önemli bir parçası olan Turizm Sektörünün bugünlerdeki yapısı üzerinde durdu, çözüm önerilerinde bulundu.

10 yıllık stratejik planlar

Esenyel, başarılı turizm destinasyonları, 10 yıllık stratejik planlamalar ve Turizm Bakanlığı kontrolünde oluşturulacak acente, tur operatörü, otelci, Restorantçılar Birliği gibi Sivil Toplum Örgütleri ve turizm alanında uzman kişilerden kurulmuş; devlet yönetiminde ancak politik çıkarlardan arındırılmış kişilerin biraraya gelmesi ile oluşturulabileceğini ifade etti.

Esenyel "Böylelikle oluşturulacak Turizm siyaseti ile ülke çıkarları ve hedeflerine yönelik olacak güçlü bir Master Plan çerçevesinde stratejik olarak hedefine ulaşacaktır" dedi.

Turizm Bakanlığı'na açık çağrı

Konuşmasında Turizm Bakanlığı'na açık çağrıda da bulunan Esenyel "Bizler en az 20 yıl sektör tecrübesi olan, sektörde en alttan gelip en üste çıkarken, otelcinin, acentecinin, restorant sahiplerinin dertlerini bilen insanlarız, çünkü onların içinden geldik, üstelik bu tecrübemizi akademik platformda en az 15 yıldır, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimiz ile paylaşıyoruz, bu nedenle hedefimiz devletimize de fayda sağlamak olmalıdır" dedi.

Türkiye ile işbirliği

Tüm Üniversite temsilcilerinin bulunacağı üst düzey bir heyetin, turizm sektöründe Dünya'da 6. sıraya yerleşmiş Türkiye'den bilir kişilerle çok doğru stratejik planlar ile, Turizm Sektörünün ve Kuzey Kıbrıs marka değerinin geldiği noktadan çok ileri taşınabileceğine işaret eden Esenyel "Bizler, her zaman olduğu gibi üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.

Memur zihniyetine eleştiri

Konuşmasında "Atanmış olan bir müsteşar ile bu sektöre yön verilemeyeceğini" ifade eden Esenyel "Farklı bakış açıları, yeni vizyonlar ve alternatif turizm modellerini geliştirecek, Turizm Yasası'nı yapacak, uygulayacak ve ayrıca denetleyecek olan bir mekanizmanın Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulmasının elzem olduğuna" dikkat çekti.

"National Flag Carrier"

Bu aşamada kurulacak olan bir "National Flag Carrier" siyasetten arındırılmış yepyeni bir havayolunun olası bir barış ortamında Kıbrıs Türkü'nün elini çok güçlendireceğine inandığını vurgulayan Esenyel, Kıbrıslı gençler tarafından Otelcilik Sektörünün ve özellikle son yıllarda trend olan Gastronomi Bölümü'nün yeniden tercih ettiğine dikkat çekerek "Bu ülkenin geleceği turizmdir, bizim gençlerimize kariyer yapabilme olanaklarını ardına kadar açabilecek şansları sunmamız gerek , otelcilerimiz bu gerçeklikle hareket etmeye başladılar bu da çok memnuniyet verici bir sonuç" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.