İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Değişim ve dönüşümü sağlayacak güce sahibiz"

İzcan: "Değişim ve dönüşümü sağlayacak güce sahibiz"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs'ın kuzeyinde ciddi bir yönetim zaafiyeti olduğuna vurgu yaparak, " Hükümet edenler aciz ve çaresiz davranmaya devam ettiği sürece mafyalaşma ve çeteleşmeye karşı tedbir almanın mümkün olamayacağı açıktır" dedi.

Yayın Tarihi: 03/09/15 12:24
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Değişim ve dönüşümü sağlayacak güce sahibiz"
A- A A+

"Kıbrıs'ın kuzeyi uluslararası hukuk içine girmek, demokratikleşmek ve sivilleşmek zorundadır. Bu da bir çözümle mümkündür. Toplumun çözüme kadar bekleyecek hali kalmamıştır. Demokratik, sivil, insana değer veren bir hukuk devleti olmak için mevcut yapıyı dönüştürecek tedbirlerin alınması şarttır" diyen İzcan, toplumun kendi adına ülkeyi yönetmek için seçtiklerinin kendi aralarında iç hesaplaşma yaşadıklarını, ülkenin gidişatı ve vatandaşın güvenliği için çalışmadıklarını vurguladı.

CTP- UBP hükümetinin anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olduğunun altını çizen İzcan, " Eğer istense bu hükümet gerçek bir değişim ve dönüşümün önünü açacak anayasal değişikliği yapacak ve referanduma götürecek güce sahiptir. CTP-UBP hükümetinin ne anayasa değişikliği, ne de icraat yapmak gibi bir niyeti yoktur. Hükümet olunmasındaki tek amaç kendi partisel menfaat ve çıkarlarını korumaktır" dedi.

" Kıbrıs'ın kuzeyindeki çürümüş yapının, yozlaşmış siyasetin alternatifi vardır. Bu alternatif mevcuttur. Birleşik Kıbrıs Partisi barış, demokrasi, sivilleşme ve sosyal devlet anlayışına dayalı, temel insan haklarını benimseyen emeğe saygılı bir hukuk devletinin varlığını arzulayan insanlarımız için alternatiftir. BKP, Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşanacak değişim ve dönüşümü sağlayacak güce sahiptir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.