İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siber, Lefkoşa İngiliz Ünversitesi'ni kabul etti

Siber, Lefkoşa İngiliz Ünversitesi'ni kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa İngiliz Ünversitesi (British University of Nicosia) Rektörü Prof. Dr.Hasan Ali Bıçak ile Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay'ı kabul etti.

Yayın Tarihi: 03/09/15 17:41
okuma süresi: 3 dak.
Siber, Lefkoşa İngiliz Ünversitesi'ni kabul etti
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi'nde saat 15.15'teki kabulde konuşan Prof. Dr.Hasan Ali Bıçak, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi'yle ilgili gelişmeleri aktarmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üniversitenin bu yıl ikinci öğretim yılına gireceğini anlatan Bıçak, üniversitenin YÖDAK ve YÖK'ten kabul almış bir üniversite olduğunu kaydetti.

Bıçak, programların içeriklerinin Avrupa yeterlilik çerçevesine uygun olarak belirlendiğini dile getirerek, Lefkoşa İngiliz Ünversitesi'nin kaliteli eğitim verebilme adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını anlattı.

Üniversiteden mezun olan öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce bilmelerinin esas olacağını kaydeden Bıçak, verecekleri eğitimle ilgili bazı detayları da aktardı.

Bıçak, Siber'i üniversiteye de davet etti.

SİBER: "ULUSLARARASI ALANDA KENDİNDEN SÖZ ETTİRECEK ÜNİVERSİTELER…"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de üniversitelerin sadece ülke için bir gelir kaynağı olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti. Siber, sadece eğitim veren bir müessesse değil yaptığı çalışmalarla ve araştırmalarla uluslararası alanda kendinden söz ettirecek üniversiteler olunmasının önemini vurguladı.

Bütün dünyada çok fazla sayıda üniversite açıldığını, KKTC'deki üniversitelerin sadece güzel bir adada bulunması, öğrenciler için güvenli, huzurlu bir yer olunmasından dolayı tercih edilmemesi gerektiğini kaydeden Siber, üniversitelerin adından söz ettirmesini ve mezunlarının ileride iyi yerlere gelebilmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Bilimsel rekabet ortamının üniversitelerin vazgeçilmez hedefi olması gerektiğini de dile getiren Siber, ülkeye yumuşak güç (soft power) olmayı da üniversitelerin sağlayacağını belirtti.

Siber, üniversitelerin spor, sosyal, eğitim ya da başka alanda göstereceği başarıların ülkenin gücü olacağını da ifade etti.

Üniversitelerde kurumsallaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Siber, kurumsallaşmanın başarılmamaması halinde kurumların uzun ömürlü olamayacağına işaret etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, ülkede istihdam ihtiyaçlarının belirlenmesi ve buna göre bölümlerin açılmasının da önemli olduğunu vurguladı ve Lefkoşa İngiliz Ünversitesi'ni mutlaka ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.