İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gökçebel: "Acilen kriz masası oluşuturulmalı"

Gökçebel: "Acilen kriz masası oluşuturulmalı"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Suriye'de savaşın bitmesi, barışla beraber göçün durmasının sağlanması için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetlere acilen kriz masası oluşturmaları, gelen mültecileri sınır dışı etmeyerek, temel insani ihtiyaçlarını karşılamaları çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 03/09/15 17:48
okuma süresi: 2 dak.
Gökçebel: "Acilen kriz masası oluşuturulmalı"
A- A A+

Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, masum insanların daha fazla ölmemesi için, eğitim, sağlık, yaşama ve barınma gibi temel insan haklarına sahip olabilmeleri için yaşananlara seyirci kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne derhal bu insanlık ayıbı savaşın durdurulması için harekete geçmesi çağrısında bulunan Gökçebel, Suriye'de artık yaşananlara göz yummanın cinayete ortaklık anlamı taşıdığını belirtti.

Üyesi oldukları Eğitim Enternasyonali'ne de acil hareket çağrısında bulunmasını talep eden Gökçebel, mülteci kamplarında kalan çocuklara temel eğitim ve ailelerine gerekli erzakın temini için maddi ve manevi destek verilmesi için üye örgütleri arasında uluslararası kampanya başlatılması çağrısı yaptı.

Emperyalist güçlerin desteklediği Suriye'deki savaşın milyonlarca insanın göç etmesine, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade eden Gökçebel, tüm dünyanın son 25 yılın en büyük mülteci krizinin yaşandığını kaydetti.

Akdeniz ve Avrupa'da birtakım ülkelerin bu mültecileri kabul ettiğini, ancak her geçen gün artan sayı nedeniyle birçok ülkenin mültecileri sınır dışı ettiğini belirten Tahir Gökçebel, kabul edilen mülteci nüfusun dünyanın desteğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Gökçebel, "Bu insanlık ayıbına seyirci kalmayalım, korku içinde çocukların çığlıklarına kulaklarımızı artık tıkamayalım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.