İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, TAŞEL toplantısını yarına erteledi

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, TAŞEL toplantısını yarına erteledi

TAŞEL'de örgütlü EMEK-İŞ Çarşamba günkü Bakanlar Kurulu esnasında TAŞEL işçileri ile birlikte Başbakanlık önünde eylem yaparak İçişleri ve Çalışma Bakanı Gürpınar'ı TAŞEL'deki sorunun çözümü için hiçbir girişim yapmadığından ötürü protesto etmişti. Eylemden iki gün sonra, grevin 12'inci gününde, Bakan Gürpınar konuyla ilgili girişim yaparak tarafları toplantıya çağırdı. Ancak toplantıya 2 saat kala, TAŞEL Yöneticileri ile EMEK-İŞ Sendikası yetkililerinin bir araya gelerek uzlaşı yolu arayacağı toplantı Bakanlık tarafından iptal edildi. Sendika yetkilileri toplantıyı iptal eden İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'nın hiçbir gerekçe göstermediğini ve kendilerine toplantının yarın 10:30'da yapılacağını bildirdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 04/09/15 08:31
okuma süresi: 2 dak.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, TAŞEL toplantısını yarına erteledi
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

DEV-İŞ'e bağlı EMEK-İŞ üyesi TAŞEL çalışanları, yöneticilerin kurumun yüzde 33 Kamu iştirakli olmasını reddederek hayat pahalılığı artışını devletin uyguladığı şekilde uygulamaması ve baskıcı ve tehditkâr bir tutum sergilemesinden dolayı, 24 Ağustos tarihinden beridir süresiz grevde…

Sendika grevin 8'inci gününde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı önünde, 10'uncu gününde ise Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Başbakanlık önünde eylemler yaparak Hükümetin 'iradesizliğini' protesto etmişti.

Başbakanlık önündeki eylemde ise İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar Bakanlar Kurulu toplantısından ayrıldığı sırada TAŞEL işçileri tarafından alkışlarla protesto edilmişti.

Eylemden iki gün sonra, grevin 12'inci gününde, Bakan Gürpınar konuyla ilgili girişim yaparak tarafları saat 11:00'de toplantıya çağırdı. Ancak, TAŞEL Yöneticileri ile EMEK-İŞ Sendikası yetkililerinin bir araya gelerek uzlaşı yolu arayacağı toplantı, yine Bakanlık tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edildi.

Öte yandan toplantının yarın 10:30'da yapılacağı öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.