İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TC Dışişleri Bakanı geleneği bozmadı: İlk resmi ziyaret KKTC'ye

TC Dışişleri Bakanı geleneği bozmadı: İlk resmi ziyaret KKTC'ye

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığından geçici hükümette Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Feridun Sinirlioğlu da geleneği bozmadı. Her yeni Dışişleri Bakanının yaptığı gibi Sinirlioğlu da ilk resmi yurtdışı ziyaretini 6-7 Eylül 2015 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacak.

Yayın Tarihi: 04/09/15 12:48
okuma süresi: 2 dak.
TC Dışişleri Bakanı geleneği bozmadı: İlk resmi ziyaret KKTC'ye
A- A A+
TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığından geçici hükümette Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Feridun Sinirlioğlu da geleneği bozmadı. Her yeni Dışişleri Bakanının yaptığı gibi Sinirlioğlu da ilk resmi yurtdışı ziyaretini 6-7 Eylül 2015 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacak.

Sinirlioğlu KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu ve Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile görüşmelerde bulunacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun KKTC ziyaretine ilişkin resmi program açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sinirlioğlu KKTC'ye pazar günü saat 18.00'de özel uçakla gelecek.

Konuk bakan pazartesi Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini, Rauf Denktaş'ın kabrini, Boğaz Şehitliği'ni ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 12.30'da kabul edilecek. Ardından Cumhurbaşkanlığı'nda heyetler arası çalışma yemeğine geçilecek ve 14.30'da Akıncı ile Sinirlioğlu ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından 15.00'de, ardından da Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilecek Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile görüşmesinin ardından 17.00'de KKTC'den ayrılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.