İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

AKEL: "Atlılar'da olay çıkaranlar Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyor"

AKEL: "Atlılar'da olay çıkaranlar Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyor"

AKEL (Emekçi Halkın İlerici Partisi), bu sabah BKP ile birlikte düzenledikleri, 1974'te Muratağa, Sandallar ve Atlılar'da öldürülen Kıbrıslı Türk ve Rumların mezarlarını ziyaret ettikleri etkinlikte çıkan gerginlik ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 09/09/15 17:19
okuma süresi: 3 dak.
AKEL: "Atlılar'da olay çıkaranlar Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyor"
A- A A+

"Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ile görüşüp anlaşarak, iki partinin birlikte Aziz Konstantin ve Azize Eleni Mezarlığı ziyaret ederek, EOKA-B'ciler ve Türk istilacılar tarafından öldürülen Kıbrıslırumların mezarlarına ve Atlılar'daki Mezarlığı ziyaret ederek, EOKA-B tarafından öldürülen Kıbrıslıtürklerin mezarlarına çiçek koymaları kararlaştırıldı.

Bu etkinliklerin hedefi, Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin barış ve yeniden birleşme mesajını göndermek ve yurdumuzun kurtuluşu ve yeniden birleşmesi için ortak mücadele gereksinimini vurgulamaktı. Ayrıca hedef, gerçeğe ve tarihi gerçeklere işaret etmekti; yani 1974'te ve öncesinde işlenen suç ve cinayetlerden ya da Türkiye'nin istilası ve devam eden işgalden bütün Kıbrıslırumların ya da bütün Kıbrıslıtürklerin sorumlu olmadıklarına işaret etmekti.

Konstantin ve Eleni Mezarlığında etkinlik normal olarak yapıldı. Atlılar Mezarlığında etkinliğin tamamlanmasının ardından iki partinin liderleri tarafından açıklamalar yapılırken, yaklaşık on kişiden oluşan bir Kıbrıslıtürk grup, AKEL heyetine refakat eden Kıbrıslıtürklere karşı saldırganca bir niyetle harekete geçti. Onların bu hareketi yasa dışı devletin "polisleri" tarafından engellendi.

Ortaya koyulan bu saldırganca tavrı Sayın İzzet İzcan'ın Kıbrıstürk basınına yaptığı açıklamayla kınamasının ardından, AKEL heyeti oradan ayrıldı. Atlılar'a gitmemize belki bazı kişilerin tepki gösterebilecekleri konusunda AKEL olarak uyarılmıştık. Buna rağmen bu ziyareti yapmayı istedik. Bu adımın atılması gerektiğine inanıyoruz ve bu adımı atmayı tarihi bir borç olarak gördük.

Her halükarda biz çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz ve tarihi gerçeklerin halkımızın bilincinde yer etmesine yardımcı olacak başka inisiyatifler üstlenmeye de devam edeceğiz.

Bugün Atlılar'da olay çıkarmaya kalkışanlar az sayıda bazı kişilerdi. Onların Kıbrıstürk toplumunun çoğunluğunu temsil etmedikleri inancındayız. Tıpkı onlarla aynı görüşte olan bazı Kıbrıslırumların da Kıbrısrum toplumunun çoğunluğunu temsil etmedikleri gibi…

Hiçbir şeyin Kıbrıs'ta barışı engellemesine izin vermeyelim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.