İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Liderlerin, Kıbrıs'taki 5 dini liderle görüşmesi sona erdi

Liderlerin, Kıbrıs'taki 5 dini liderle görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'taki 5 dini liderle ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de bir araya geldi. İki saat süren görüşmenin ardından Akıncı ile Anastasiadis, dini liderlerle poz vererek toplantı yerinden ayrıldı.

Yayın Tarihi: 10/09/15 12:29
okuma süresi: 2 dak.
Liderlerin, Kıbrıs'taki 5 dini liderle görüşmesi sona erdi
A- A A+

Akıncı ve Anastasiadis'in dini liderlerle görüşmesi saat 12.00'de başladı. Görüşmede Akıncı'ya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Anastasiadis'e de Danışmanı Pantelis Pantelides eşlik etti

Görüşmeye Din İşleri Başkanlığı adına Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi adına Başpiskopos II. Hrisostomos, Kıbrıs Maronit Kilisesi adına Başpiskopos Soueif, Kıbrıs Ermeni Ortodoks Kilisesi adına Başpiskopos Narek, Kıbrıs Latin Katolik Kilisesi adına Jerzi Kraj ile İsveç Büyükelçisi Klas Gierov katıldı.

İki liderle Kıbrıs'taki dini liderlerin ilk görüşmesi olan toplantı 2 saat sürdü.

Akıncı ile Anastasiadis, görüşmenin ardından dini liderlerle poz verdikten sonra toplantı yerinden ayrıldı.

Adadaki siyasi liderlerin dini liderlerle yaptığı tarihi toplantıda, dini mekanlara erişim ele alındı ve çözüm sürecine dini liderlerin desteği vurgulandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, bazı sorunlarla ilgili yakın zamanda açılımların dini liderler veya siyasi liderler tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Ledra Palace Otel'de 5 dini liderle yaptığı 2 saatlik toplantının ardından Barış Sürecinde Dini Liderler Diyaloğu Temsilcisi Peter Weiderud açıklama yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.