İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KIB-TEK nedeniyle koalisyonda gerginlik...

KIB-TEK nedeniyle koalisyonda gerginlik...

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Akim, Hükümet protokolündeki karar alma prensibini reddettiği için KIB-TEK Yönetim Kurulu toplanamıyor. Bu durum hükümet ortaklarını gerdi.

Yayın Tarihi: 01/10/15 10:11
okuma süresi: 4 dak.
KIB-TEK nedeniyle koalisyonda gerginlik...
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'ndaki maaş, ek ödenek tabloları ile ilgili haberimizi büyük yankı uyandırırken, Kıb-Tek ile ilgili sayısız ihbarlar gelmeye başladı. Kıbrıs Postası tarafından güvenilir kaynaklardan doğrulanan ihbarlara göre Kıb-Tek Yönetim Kurulu'nda, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'in hükümet protokolündeki prensibi uygulamayı reddettiği için toplantı yapılıp karar alınamıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Ulusal Birlik Partisi Koalisyon Hükümeti Kıb-Tek yönetim Kurulu'ndaki karar alma şekli nedeniyle gergin. Hükümet Kurulurken imzalan hükümet protokolünün 12'nci maddesi gereği yönetim kurullarında üye sayısına bakmaksızın eşit ağırlıklı karar alma prensibi benimsenirken, Kıb-Tek'te bu prensip çalıştırılmadığı için Yönetim Kurulu toplanamadığı öğrenildi.

Akim hükümet protokolünü kabul etmiyor…

Ulusal Birlik Partisi tarafından atanan üç yönetim Kurulu üyesinin hükümet protokolünde benimsenen prensibin Yönetim Kurulu'nda karara bağlanması halinde göreve başlayacakları konusunda ısrar ederken, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise Hükümet protokolünü kabul etmediğini ve Fasıl 171'de belirtilen çoğunluk prensibine göre karar alınmasını istediği ifade ediliyor. UBP'li 3 yönetim kurulu üyesinin hükümet protokolündeki prensibin uygulanması konusundaki ısrarının devam etmesi ve Akim'in bu prensibi reddetmesi nedeniyle toplantı yapılamıyor. Akim ve diğer CTP'li üç üye, 5 olan toplantı yeter sayısına ulaşamadıkları için toplantı yapamayıp karar alamıyorlar.

Haziran 2015'ten sonra hiç toplanamadı

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Haziran 2015'ten sonra Kıb-Tek yönetim Kurulu'nun hiç toplanmadığı ve bir önceki hükümette CTP'nin ortağı olan DP'li üyelerin kabulü ile sirküle kararlarla kurumun yönetildiği ifade edildi.

3 Ağustos'tan sonra CTP-DP hükümetinin DP'li üyeleri görevden alındıktan sonra, aradaki uygulamaların karar alınmadan yapıldığı ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'in UBP'li üyelerin toplantıya katılması ve 3 Ağustos'tan günümüze olan sirküle kararlara imza atması sonrası yönetim kurulunu normal işleyişine devam etmek istediği öğrenildi.

Akim talebe yanıt vermedi

UBP'li üyeler ise bunu reddettikleri ve önce hükümet protokolünde belirtilen kararlarda eşitlik prensibinin karar olarak benimsenmesi ardından toplantıya katılma konusunda ısrarcı oldukları ve bu prensipleri Yönetim Kurulu Başkanına yazılı olarak bildirdiklerini ve bu prensip kararının yönetim kurulundan geçmesi için toplantı talep ettikleri öğrenildi. Yine elde edilen bilgilere göre Akim bu talebe yanıt dahi vermedi.

Konunun genel Başkanlar düzeyinde de tartışıldığı ancak CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün bu konuda henüz bir çözüme ulaşamadığı ve Akim ise hükümet programındaki prensibi uygulamak konusunda ısrarının devam ettiği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.