İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İki Toplumlu Çevre Teknik Komitesi Haspolat Arıtma Tesisi'nde incelemede bulundu

İki Toplumlu Çevre Teknik Komitesi Haspolat Arıtma Tesisi'nde incelemede bulundu

İki toplumlu Çevre Teknik Komitesi, Haspolat Arıtma Tesisi'ne saha gezisi düzenledi. Geziye, çevre konusuyla ilgili kurum, kuruluş temsilcileri ile uzmanlardan oluşan bir heyet katıldı.

Yayın Tarihi: 03/10/15 13:11
okuma süresi: 5 dak.
İki Toplumlu Çevre Teknik Komitesi Haspolat Arıtma Tesisi'nde incelemede bulundu
A- A A+

Geziye katılanlar, atık su arıtma tesisinin tüm bölümlerini detaylı bir şekilde inceledi ve sistemle ilgili detaylı bilgi aldı.

Gezinin tamamlanmasının ardından heyete Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis de katılarak, bilgi aldı.

Daha sonra Çevre Teknik Komitesi Türk Başkanı Hüseyin Alkaravlı, Çevre Teknik Komitesi Rum Başkanı Mihailis Louizides, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis basına açıklamada bulundu.

Heyet bugün ayrıca Gazimağusa Arıtma Tesisi'ni de ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak.

ALKARAVLI: "6 FARKLI BÖLGEDE 12 TEKNİK GEZİ DÜZENLENECEK"

Çevre Teknik Komitesi Türk Başkanı Hüseyin Alkaravlı, çevre konusunda 19 tane anlaşma metni üzerinde uzlaşıldığını, 13 tanesinin dönem liderleri tarafından kabul edildiğini ve uygulamaya alındığını belirtti.

İlk uyguladıkları konunun, ülkenin en büyük sorunlarından olan su konusunda farkındalık yaratma ile ilgili olduğunu söyleyen Alkaravlı, ikincisinin ara bölgedeki yangınların önlenmesine yönelik bir proje olduğunu ve şimdi de üçüncü projeyi uyguladıklarını ifade etti.

Alkaravlı, projenin "uzmanların bilgi değişimine" ilişkin olduğunu belirterek, bu amaçla 6 farklı bölgede 12 teknik gezi düzenleneceğini, ilkinin bugün arıtma tesislerine düzenlenmekte olduğunu söyledi.

Haspolat ve Gazimağusa'daki arıtma tesislerinin gezilmesinin ardından 15 gün sonra da Paralimni Arıtma Tesisi'nin gezileceğini anlatan Alkaravlı, daha sonra maden ve taşocakları, su tesislerinde gezilerin devam edeceğini kaydetti. Alkaravlı, belediye başkan ve personele yardımları için teşekkür etti.

LOUİZİDES: "UZMANLARIN BİR ARAYA GELMESİ ÖNEMLİ"

Çevre Teknik Komitesi Rum Başkanı Mihailis Louizides, iki taraftaki uzmanların bilgilerini paylaşamamalarının ve bir araya gelerek deneyimlerini daha ileriye taşıyamamalarının üzücü olduğunu belirterek, bugün uzmanların bir araya gelerek bilgi paylaşımı ve işbirliği yapmasının önemine işaret etti.

Louizides, bugünkü ilk ziyarette, atık su alanındaki uzmanların bir araya gelerek, tesisleri dolaşacağını daha sonra da nasıl işbirliği yapabileceklerini görüşeceklerini belirtti.

YORGACİS: "DESTEK VERİYORUZ"

Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis, belediye başkanlarının sembolik olarak ziyarete katıldıklarını, nerede yaşarlarsa yaşasınlar tüm Kıbrıslıların yaşam kalitesine direkt etkisi olan çevre gibi hassas bir konuda çalışma yapan teknik komiteye güçlü bir destek vermek istediklerini ifade etti.

Yorgacis, Çevre Teknik Komitesi'nin atık su tesisinde çalışma yapmasından memnuniyet duyduğunu söyleyerek, tesisin iki toplumun işbirliği yapmasına örnek teşkil etmesi bakımından da başarılı bir tesis olduğunu kaydetti.

HARMANCI: "ORTAKLIĞIN BAŞARILDIĞI ENDER BİR ALAN"

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, Haspolat Arıtma Tesisi'nin, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan ortaklığın başarıldığı ender alanlardan biri olduğunu söyledi.

Harmancı, olası çözüm sonrasındaki uygulamalarda da örnek teşkil etme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, işbirliğinin daha üst seviyeye nasıl çıkarılabileceği ve diğer bölgelerde de nasıl uygulanabileceği konusunda uzmanların araştırmalarının devam ettiğini kaydetti.

Çevre Teknik Komitesi'ne destek vermek için geldiklerini belirten Harmancı, çalışmalarını olumlu bulduklarını, bölgede yaşanan birkaç sorunla ilgili de uzman görüşüne ihtiyaç duyduklarını, komitenin belki bu bağlamda da yardımcı olabileceğini ifade etti.

Suyun ve atık suyun yönetimi gibi konuların hayati önem teşkil ettiğini söyleyen Harmancı, bu tesislerin hangi şartlar altında ve hangi sözleşmelerle yapıldığını bilmenin, atık suyu nasıl ve kimin yöneteceği konusundaki değerlendirmelerde yol gösterici olacağını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.