İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ Kral Alfred Diete Spıff'i ağırladı

UKÜ Kral Alfred Diete Spıff'i ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), dün Nijerya'nın Rivers Eyaleti Kralı Alfred Diete Spiff'i ağırladı.

Yayın Tarihi: 03/10/15 12:06
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ Kral Alfred Diete Spıff'i ağırladı
A- A A+

Nijerya Bağımsızlık Günü kutlamaları sebebiyle Kuzey Kıbrıs'ta misafir edilen Kral Alfred Diete Spiff ülkede ve Üniversitede çeşitli etkinliklere katıldı.

"Varmak istenilen; umut edilen noktaya giden yolu uzatan, o yolda sizi engelleyen bir yanlış yönlendirme varsa 'değişim' şarttır."

Rivers Eyaleti'nin bağımsızlığında önemli bir rol oynayan ve Nijerya'nin önemli isimlerinden biri olan Kral Alfred Diete Spiff, Kıbrıs'ta eğitim gören Nijerya'lı öğrencilerin yer aldığı etkinlikte konuşma yaptı. Konuşmasında koloni oldukları dönemde ülkesinin yaşadığı zorluklara değinen Kral; "Varmak istenilen noktaya giden yolu uzatan, o yolda sizi engelleyen bir yanlış yönlendirme varsa 'değişim' o zaman şarttır." dedi.

Kampüste akademisyen ve öğrencilerle vakit geçiren Kral Diete Spiff, UKÜ'nün uluslararası ilişkilerdeki başarısına, eğitim felsefesine, laboratuvarlarının modern ve tam donanımlı oluşuna ve de kampüste öğrenciye sağlanan güvenli ve huzurlu yaşama hayran kaldığını belirtti. Üniversite bünyesinde bulunan Kanser Araştırma Merkezi ile özel olarak ilgilenen Kral, merkezde yürütülen kanser araştırmaları hakkında bilgiler aldı ve kanser ve kolesterol gibi konular üzerine kendi fikirlerini beyan etti.

Aynı zamanda Nijerya'nın Novana Üniversitesi Başkanı da olan Alfred Diete Spiff daha sonra UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile bir araya geldi. Rektörlük makamındaki kabulü sonrasında Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri Diete Spiff'e anı plaketi takdim etti. Ayrıca Kral ile misafirlerine Lefkara işi hediye edildi.

Ziyaretinin sonunda öğrencilerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan Nijerya Rivers Eyaleti Kralı ve Novana Üniversitesi Başkanı Diete Spiff, ülkesinin isminin yazılı olduğu pastayı öğrencilerle birlikte keserek Nijerya bağımsızlık gününü kutladı.

Ziyaret sonunda UKÜ ile Novana Üniversitesi arasında bilimsel çalışmalar ve öğrenci değişim programları gibi konularda işbirliği protokolü imzalandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.