İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Avunduk: "Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz"

Avunduk: "Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz"

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk, hellimin tescili konusunda denetlemeyi yapacak olan AB'ye bağlı şirket Buro Veritas'ın bağımsız olduğunun iddia edildiğini, ancak bağımsız olmadığını belirterek, KKTC makamlarının atayacağı denetleme kurulunun denetim yapmasını talep ettiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 04/10/15 09:10
okuma süresi: 5 dak.
Avunduk: "Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz"
A- A A+

Avunduk: "En kısa zamanda sütteki kalitenin artırılması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor. Ülkede üretilen süt veriminin artırılması için üreticilerin bilgilendirilmesi önemlidir"

"Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz"

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk, hellimin tescili konusunda denetlemeyi yapacak olan AB'ye bağlı şirket Buro Veritas'ın bağımsız olduğunun iddia edildiğini, ancak bağımsız olmadığını belirterek, KKTC makamlarının atayacağı denetleme kurulunun denetim yapmasını talep ettiklerini söyledi. Avunduk, birlik olarak, dışarıdan gelecek herhangi bir denetimcinin bağımsız olacağına inanmadıklarını ifade ederek, "Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz" dedi.

Deniz ABİDİN - Kıbrıs Postası

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, geçmişten kalma birçok sorunun devam etmekte olduğunu belirterek, hükümetin girdi maliyetleri üzerinde bir çalışması olmadığını kaydetti. Elektrik imalatının pahalı olduğunu ifade eden Avunduk, sanayicilere indirimli verilmesine rağmen yine de pahalı olduğunu söyledi. Avunduk, kullanılan yakıtın gaz olduğunu, bunun yerine kömür kullanılması durumunda maliyetin düşeceğini kaydetti. Avunduk, kömür kullanılması olayına bazı çevrelerden tepki geldiğini, ancak incelendiği zaman bilimsel bir yanının olmadığını belirtti. Avunduk, Makine Mühendisleri Odası'nın araştırmasına göre, baca sisteminin standartlara uygun yapıldığı takdirde zararlı olmayacağının kanıtlandığını ifade etti. Çevre Dairesi'nin de düzenli denetim yapması gerektiğini belirten Avunduk, bacalardaki kontrolü sağlayacak ekip olmadığı gerekçesiyle bu sisteme geçilemediini söyledi.

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Avunduk, ülkede homojen süt üretiminin olmadığını ifade ederek, ülkede üretilen süt veriminin artırılması için üreticilerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Avunduk, "Veteriner Hekimler eşliğinde verim artırılmalıdır. Böylece rekabet de artacaktır" dedi.

Avunduk, hellimin coğrafi tesciliyle ilgili üretilen sütlerin standartlara uygun olarak üretilmesi gerektiğinin altını çizerek, sütün de standartlara uygun üretilmesi gerektiğini kaydetti. Avunduk, sütün daha sonra standartlara uygun olarak işletmelere taşınması gerektiğini söyleyerek, hellim üretiminin de buna göre yapılması gerektiğini belirtti. Coğrafi tescil için tehlike olduğunu söyleyen Avunduk, en büyük sıkıntının yeşil hat üzerinden yapılacak icraatlarda Kuzey'de üretilecek hellimin denetleme mekanizmasının kim tarafından atanacağının önemli olduğunu belirtti. Avunduk, hellimin tescili konusunda denetlemeyi yapacak olan AB'ye bağlı şirket Buro Veritas'ın bağımsız olduğunun iddia edildiğini, ancak bağımsız olmadığını belirterek, KKTC makamlarının atayacağı denetleme kurulunun denetim yapmasını talep ettiklerini söyledi. Avunduk, birlik olarak, dışarıdan gelecek herhangi bir denetimcinin bağımsız olacağına inanmadıklarını ifade ederek, "Buro Veritas'a inanmıyoruz, reddediyoruz" dedi.

Avunduk, "Rumlar kendi kenilerini denetleyip, denetleme mekanizmasını da denetliyorlar. Biz de KKTC makamlarının atayacağı bir denetleme kurulunun denetleme yapmasını talep ediyoruz.

Buro Veritas şirketi AB'ye bağlıdır. Ancak biz dışarıdan gelecek herhangi bir denetimcinin bağımsız olduğunu düşünmüyoruz ve reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜK'teki greve de vurgu yapan Avunduk, üreticiler ve işletmelerin koordineli çalışan birimler olduklarını ifade ederek, bunlardan birinin aksaması durumunda genel bir aksaklık yaşanabileceğini kaydetti. Tüm bu sorunların kronikleştiğini anlatan Avunduk, en kısa zamanda sütteki kalitenin artırılması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini savundu. Avunduk, sütün pahalı bir yatırım olduğunu da ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.