İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

El-Sen, UBP'nin Kıb-Tek'e atadığı 3 yönetim kurulu üyesini partizanlıkla suçladı

El-Sen, UBP'nin Kıb-Tek'e atadığı 3 yönetim kurulu üyesini partizanlıkla suçladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'na (Kıb-Tek) atanan bazı yönetim kurulu üyelerinin Kıb-Tek ile ilgili manipulatif açıklamalar yaptığını savunarak, "UBP'nin Kıb-Tek'e atadığı 3 üye partizan gözlüklerle gerçeği saptırıyor" iddiasında bulundu.

Yayın Tarihi: 04/10/15 08:30
okuma süresi: 6 dak.
El-Sen, UBP'nin Kıb-Tek'e atadığı 3 yönetim kurulu üyesini partizanlıkla suçladı
A- A A+

KIB-TEK çalışanlarının örgütlü olduğu sendika EL-SEN, KIB-TEK Yönetim Kurulu'na atanan 3 üyenin, partilerinin çıkarları için, KIB-TEK'e imzalı yazılarla resmen belgeli şantaj yaptığını açıkladı.

EL-SEN, partilerin atadığı yönetim kurulu üyeleri arasındaki çekişme ve didişmenin maliyetini, Kıbrıs Türk Halkı'nın yüksek faturalar ve elektrik kesintileri ile ödemek zorunda olmadığını vurguladı.

EL-SEN, UBP kontenjanından Yönetim Kurulu'na atanan 3 yeni üyenin, partizanlıkta akıl almaz boyutlara ulaşan şantajları ile Kıbrıs Türk Halkı'nı elektriksiz bir kış geçirmeye mahkum etmek için entrikalar çevirdiğini kamuoyunun bilgisine getirdi.

EL-SEN'den verilen bilgiye göre, "Siyasetten temizlenmiş, özerk bir KIB-TEK'in zamanı çoktan gelmiştir" görüşünü bir kez daha dile getiren EL-SEN, "Kıbrıs Türk Halkı, kısır siyasi çekişmeler ve entrikacı yönetim anlayışının kurumun sırtına yüklediği kamburun bedelini, yüksek faturalarla ödemek zorunda değildir. Artık yeter" dedi.

EL-SEN, UBP'li Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Yücelen'in "KIB-TEK yasa dışı yakıt alacak" başlığıyla medyada yer alan açıklamasının "gerçekleri partizan gözlüklerle çarpıtan ve KIB-TEK'in faaliyetlerini düzenleyen Elektrik İnkişaf Yasası'nın amir hükümlerini tanımayarak yok sayan kabul edilemez bir manipülasyon" olduğunu duyurdu.

EL-SEN açıklaması şöyle:

"Önümüz kış. Halkımızın elektrik ihtiyacının hızla yükseleceği bir mevsime giriyoruz. Biz KIB-TEK çalışanları olarak, gerek üretim gerekse dağıtım altyapımızı kışa hazırlanmak ve halkımızın arızalardan dolayı elektriksiz kalmaması için bakım, onarım ve tamir işlerine yoğunlaştık.

Bizim işimiz üretmek, halkımıza ulaştırmak. Biz işimize bakarız. KIB-TEK Kıbrıs Türk Halkı'nındır ve bizler de o onurlu halkın sıradan birer üyesiyiz.

2016 yılında düşük kükürtlü, kaliteli yakıt alımı gündemdeyken, dar parti çıkarlarını kollamak, yasada yeri olmayan yüksek maaşlı yeni mevkiler, makamlar icat ederek partizanlara siyasi rant sağlamak için yapılan şantajları sineye çekerek 'sin da gülle geçsin', 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' sorumsuzluğu, Kıbrıs Türk Halkı'na ihanettir. Biz hain değiliz!

Geçmişte kötü finans yönetimi ile KIB-TEK'in borcunun 400 Milyon liraya çıkmasına neden olan, banka faizleri %14 civarındayken, %36'ya varan fahiş faiz yükü ile kurumu iflas bayrağını çekme noktasına sürüklenmesinde başrol oynayan, böylece başarısız yöneticiliği kamuoyu tarafından da tescillenen eski yöneticilerin, partizanca hesaplarla yeniden iş başına getirilmesi, gidilecek köyün minareleri şimdiden göstermektedir. KIB-TEK'i kimsenin o iflas köyüne yeniden götürmesine izin vermeyeceğiz.

KIB-TEK'in UBP'li Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Yücelen'in "KIB-TEK'in yasa dışı yakıt alacak" başlığıyla medyada yer alan açıklaması, gerçeklerin partizan gözlükler takıldığında nasıl çarpıtılabileceğinin son örneğidir.

Şu anda %3.5 oranında kükürt içeren yakıt kullanılırken, en fazla %1 oranında kükürt içerecek çevreci yakıt alımına onay vermediklerini belirten Yücelen'in açıklaması aynen şöyle:

"Elektrik kurumu için bize gönderilen yönetim kurulu toplantısı gündemi 12. Maddesi önerge No: 262/2015 akaryakıt temini için ihaleye çıkılması maddesiydi. Maalesef toplantı olmadı ama bugün sabah ihale gazeteden yayınlandı. Taktir sizin. İhale ilanı, yönetim kuruluna karar için yazılan gündem ve 40.000.000 Dolar'lık yakıt talebi. Biz yönetim olarak böyle bir karar almadık veya bizim onayımız yok".

Avukat Yücelen'in mesleği yasa ve hukuk bilgisine dayanır. Elektrik İnkişaf (Fasıl 171) Yasası, KIB-TEK Yönetim kurulunun toplanma ve karar alma usül ve esaslarını düzenlemiştir.

Avukat Yücelen ve diğer UBP'li üyeler, Elektrik İnkişaf Yasası'yla atandıkları KIB-TEK Yönetim Kurulu toplantılarını, hangi yasa maddesine göre boykot etmektedirler?

Esas soru şudur:

Avukat Yücelen ve diğer UBP'li üyeler, yakıt alımının, sadece ve sadece UBP'nin atadığı yönetim kurulunun tek başına yönettiği günlerdeki gibi, yine ihalesiz alınmasını mı savunmaktadır?

Yönetim Kurulu toplantılarına katılmak için, kurumda partizan atamalar yapılmasını, yüksek maaşlarla, olmayan makam ve mevkiler icat edilmesini dayattıkları iddiaları doğru mudur?

UBP'li üyelerin, KIB-TEK'i şantaj yaparak yönetilemez, yakıt dahi alamaz bir duruma getirmeye çalışması, kabul edilemez.

Avukat Yücelen, KIB-TEK'in aciliyeti olan yakıt alımı için yasa ve tüzüklerin belirlediği esaslarda ihaleye çıkılmasına neden karşıdır?

Avukat Yücelen, AB standartlarında düşük kükürt oranlı yakıt alınmasına neden karşıdır?"

Avukat Yücelen, halkımızın ve çalışanların sağlığını ciddi düzeyde tehdit eden, yüksek kükürt oranlı yakıt alımının durdurulmasına neden karşıdır?

Parti merkezlerinde alınan kararların, KIB-TEK'i yakıtsız bırakma cüretini gösterecek şantajlarla dayatılması bir skandaldır.

Bu son skandal da, halkın öz varlığı olan KIB-TEK'in özerkleşerek siyasetin güdümünden ve dar parti çıkarlarının boyunduruğundan kurtarılmasının aciliyetini açıkça ortaya çıkarmıştır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.