İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Referandum tarihi esas sorunlar çözüldükten sonra netleşecektir"

İzcan: "Referandum tarihi esas sorunlar çözüldükten sonra netleşecektir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde gelinen aşamada önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayarak, "Önemli bir çok konuda olumlu ilerlemeler sağlanmıştır. Buna rağmen esas sorun olan toprak, mülkiyet, harita ve garantiler konuları geride durmaktadır. Referandum tarihi bütün bunlar sonuçlandıktan sonra netleşecektir"dedi.

Yayın Tarihi: 04/10/15 09:12
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Referandum tarihi esas sorunlar çözüldükten sonra netleşecektir"
A- A A+

Halkla görüşme masasında olup bitenin paylaşılması önemlidir.

BKP'den verilen bilgiye göre, Gerçekleşecek bir referandumda toplumların evet diyebilmesi için liderlerin üzerinde uzlaşacağı antlaşma metnine sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden İzcan, "Üzerinde uzlaşılacak metne liderlerin sahip çıkması ve evet demesi çok önemlidir. Bu güne kadar üzerinde anlaşılan, ilerleme sağlanan konularla ilgili her iki toplum liderinin verdiği olumlu mesajlar toplumlar üzerinde olumlu etkiler bırakmıştır. Liderlerin olumlu mesajlar vermeye devam etmesi, halkla görüşme masasında neler olup bittiğini paylaşaması ve toplumların doğru bilgilendirilmesi şarttır. İnsanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar. Oluşan soru işaretlerini çözümek, hem liderlerin hem de çözüme inanan ve çözümü savunan tüm güçlerin görevidir" dedi.

Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.

Birleşik Kıbrıs Partisi'nin bu noktada üzerine düşeni cesaretle yapmaya devam edeceğini vurgulayan İzcan, "Yarım asırdır devam eden bu sorunun artık sona ermesi, ülkemizin çözüm ve barışa ulaşması için çözüm, barış ve demokrasi güçleri üzerine düşeni yapmalıdır. Birleşik Kıbrıs Partisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla mücadele etmeye devam edecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.