İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UBP Genel Başkan adayı Ceyda'nın su konusundaki açıklaması

UBP Genel Başkan adayı Ceyda'nın su konusundaki açıklaması

<p>UBP Genel Başkan adayı Oğuz Ceyda bugün yazılı bir açıklama yaparak su konusuna değindi. Ceyda'nın açıklaması şöyle:</p>

Yayın Tarihi: 04/10/15 13:36
okuma süresi: 3 dak.
UBP Genel Başkan adayı Ceyda'nın su konusundaki açıklaması
A- A A+

"Su bu yüzyılda en önemli stratejik silahtır. Yer altı ve yer üstü su kaynakları devlet yönetiminde olmalıdır.

2004 referandumu sonrası 8 temmuz Gambari süreci ile (Talat- Hristofyas) başlatılan yeni süreç 11 şubat 2014 ortak metni ile (Eroğlu-Anastasiadis) zaptı rapt altına alınmıştır. Tek halk- Tek devlet ve Tek egemenlik temelinde yeni bir Birleşik Kıbrıs hedeflenmektedir.

Bu görüşme sürecine paralel her ne hikmetse önünde " Kıbrıs Türk" ibaresi olan ve devlet olgusunu güçlendiren Kıbrıs Türkünün kurmuş olduğu milli kurum ve kuruluşları ya kapısına kilit vurulmuş, ya da kilit vurulmak için sıra beklemektedir.

Tek halk-Tek devlet-Tek egemenlik temelinde oluşacak Birleşik Kıbrısta başta iki milli havayolu,iki milli telekominikasyon sistemi,iki milli elektrik sistemi,iki milli futbol federasyonu ve de en önemlisi stratejik öneme haiz olan milli bir su yönetimi olmayacağı gün gibi aşikardır. Dahası Tek halk-Tek devlet-Tek egemenlik temelinde kurulacak Birleşik Kıbrısın başkenti Lefkoşada da siyaseten tanınmış iki ayrı belediye de olmayacaktır. Lefkoşa Belediyesinin bugün içinde bulunduğu durumun altında yatan esas neden de budur.

Üzücü olan KKTC'yi kuran Ulusal Birlik Partisi'nin başkanlığına soyunan 6 vekilin milli ve stratejik öneme haiz kurumların özelleştirilmesi ve su yönetimi konusunda takınmış oldukları tavırdır. Bu partinin misyonuyla asla bağdaşmamaktadır. Esasen milli kurumların özelleştirilmemesi noktasında UBP'nin göstermesi gereken iradeyi CTP'nin ortaya koyması manidardır.

Bu çerçevede UBP mevcut yönetimi ile ulusal birlik ve bütünlüğümüze ve kurumlarımıza sahip çıkma noktasında son derece pasif ve etkisiz olduğu gün gibi aşikardır. Kurum ve kuruluşlarımızın bugün içinde bulunduğu çıkmazın altında yatan temel sebep ise basiretsiz siyasilerin oy uğruna bu kurumların başlarına atadığı yöneticilerdir.

Gelinen noktada millet vekillerinin içine düştüğü bitmek bilmeyen koltuk kavgaları neticesinde UBP'nin siyasi parti hüviyetinde derin yaralar açılmaktadır. Kıbrıs sorununun sonlanmaya yanaştığı bu süreçte tek yumruk olarak kurultayda dünyaya mesaj verilmesi gerekirken millet vekillerinin kişisel hırs ve ikballerine yenik düşmelerini partimizin tabanı çok iyi görüp değerlendirmektedir. 31 ekim kurultayı bu noktada UBP için dönüm noktasıdır."


OĞUZ CEYDA
UBP GENEL BAŞKAN ADAYI

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.