İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Biz çoğalırken diğer canlılar hızla azalıyor"

Savaşan: "Biz çoğalırken diğer canlılar hızla azalıyor"

Gezegenimize ve barındırdığı çeşitliliğe dair henüz keşfedilmemiş pek çok tür olmasına rağmen, mevcut değerlerimizi hızla kaybettiğimize dikkat çeken Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 04/10/15 14:09
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Biz çoğalırken diğer canlılar hızla azalıyor"
A- A A+

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Mesaj şöyle:

Biz çoğalırken diğer canlılar hızla azalıyor…

"Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı. Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. Bugün, yeryüzünde milyarlarca insan yaşıyor. 2050 yılında bu rakamın on milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle, biz çoğalırken Dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor. "

Destek olmalıyız… 4 Ekim'in, insanlara hayvanlara sevgisini ve yaşam haklarına olan saygısını göstermelerinin yanı sıra bu konuda çalışan kurumlara destek olmaları için de önemli bir fırsat yarattığını belirten Savaşan, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde nesli tehlike altındaki türleri korumak için yürütülen çalışmalara destek sağlamak amacıyla kişi ve kurumları destek olmaya çağırdı.

Kimsesiz hayvanların evlat edinilmesi önemli…

Ülkemizde barınakların çok zor durumda olduklarını da ifade eden Savaşan, barınakların çağdaş konuma gelmesi için devlete önemli görevler düştüğünü ifade etti. Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven'in "Hayvan Refah Yasası"nın hayvanları koruyamadığını belirttiği açıklamasına da atıfta bulunan Savaşan, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Hayvan barınaklarında yaşayan hayvanların evlat edinilmesi gerekliliğine de değinen Savaşan, barınaklara yardımın sadece özel günlerde değil yıl boyu sürmesinin önemine de işaret etti.

Sokak hayvanları insan sağlığını tehdit ediyor…

Sokak hayvanları konusunun da kanayan bir yara olduğunu söyleyen Savaşan, bu konu ülke insanının sağlığını olduğu kadar turistlerin de sağlığını tehdit ediyor. Bu konunun görmezden gelindiğini belirten Savaşan, yetkili kurumların hayvan sağlığı ve rehabilitasyonu için sözde değil özde önlem almalarının elzem hale geldiğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.