İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Atun: "Küçük esnafa yönelik yeni bir kredi programı hazırlıyoruz"

Atun: "Küçük esnafa yönelik yeni bir kredi programı hazırlıyoruz"

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa Maraş ve Çevresi Küçük Esnaf ve Zanaatkârlar Kalkındırma Derneği (MAZDER) daveti üzerine dün akşam bakanlık daire müdürleri ile birlikte, dernek üyelerinin sorunlarını dinledi ve Gazimağusa'da ki küçük esnaf için yeni kredi programı hazırlığı içinde olduklarının müjdesini verdi.

Yayın Tarihi: 06/10/15 15:09
okuma süresi: 3 dak.
Atun: "Küçük esnafa yönelik yeni bir kredi programı hazırlıyoruz"
A- A A+

Gazimağusa Maraş ve Çevresi Küçük Esnaf ve Zanaatkarlar Kalkındırma Derneğinin daveti üzerine Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Bakanlık Müsteşarı Emin Bilgen, daire müdürleri ile birlikte MAZDER'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gazimağusa Maraş ve Çevresi Küçük Esnaf ve Zanaatkârlar Kalkındırma Derneği Hacı Mahmut Koruk, özellikle Güvercinlik Sanayi sitesinde ciddi sıkıntıları olduğundan bahsetti ve küçük esnafa verilen kredilerde vergi borcu yoktur yazısı, sigortalara borcu yoktur yazısı ve teminat gibi konularda küçük ölçekli esnafın ciddi sıkıntılarının olduğunu söyledi ve bu konuda Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun'tan destek istediklerini belirtti.

Yapılan toplantıya bakanlığın müsteşar ve tüm ilgili daire müdürleri ile birlikte icap eden Sunat Atun'a bölge esnafları adına teşekkür eden MAZDER Başkanı Koruk, "bu ziyaret bile sayın bakanımız Sunat Atun'un bize ne kadar önem verdiğinin en büyük göstergesidir. İnanıyorum ki sorunlarımızın çözümü konusunda da aynı hassasiyeti gösterecektir" dedi.

Toplantıda konuşan Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun bu tür toplantıların tüm bölgelerde yapılacağını söyledi ve MAZDER'in davetine en kısa sürede icap etiklerini anlattı.

Atun, Güvercinlik Sanayi bölgesinde yaşanmakta olan sıkıntıların da biran önce çözülmesi için çalışama başlatılacağını söyledi. Bakan Atun, Küçük ölçekli esnafların yararlanabilmesi adına yeni kredi programları açacaklarını bununla birlikte vergi borcu yoktur yazısı ile sigortalara borcu yoktur yazısı ile ilgili de bir çalışama başlattıklarını söyledi.

Bölge halkının kooperatifleşmesi gerektiğini de anlatan Bakan Atun, "biran önce bölgenin ihtiyacı olan bir kooperatif kurulması gerekiyor. Kooperatif kurulması ile birlikte kredi verme işlemleri daha kolay hale gelebilir. Biz bu konuda esnafımızın yanında olacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.