İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dürüst: "1974'ten bu bugüne yapılan en köklü reformu gerçekleştiriyoruz!"

Dürüst: "1974'ten bu bugüne yapılan en köklü reformu gerçekleştiriyoruz!"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Bölgesi'ndeki okulları ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 06/10/15 15:43
okuma süresi: 2 dak.
Dürüst: "1974'ten bu bugüne yapılan en köklü reformu gerçekleştiriyoruz!"
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına başlattığı ziyaretleri sürdürüyor.

Bu çerçevede Bakan Dürüst, sırasıyla Lefke Gazi Lisesi, Lefke İstiklal İlkokulu ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Bakan Dürüst, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bira araya geldi.

Bakan Dürüst, okullardaki sorunlarla ilgili bilgi alarak, eksiklikleri yerinden inceledi.

Ziyaretiyle ilgili olarak açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke'deki merkez okullarını ziyaret ettiğini ve bölgede eğitimi aksatacak bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.

Bakan Dürüst, mesleki eğitime önem verdiklerini belirterek, mesleki teknik okullarının ekonominin baş tacı olduğunu ve öğrenci sayılarında sağlanacak artışın geleceğe dair önemli bir ekonomik getiri anlamında olacağını kaydetti.

Ülkede ara eleman açığını gidermenin yolunun meslek liselerinin ortaya koyacağı performansa bağlı olduğuna dikkati çeken Dürüst, bu okulların nasıl daha ileriye taşınacağı konusunda çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst 1974'ten bugüne ilk kez, 4 yaştan lise sona kadar ülkedeki tüm okullardaki öğrenci ve öğretmenleri kapsayacak şekilde, ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenileneceği büyük bir ihaleye çıkıldığının müjdesini vererek, bunun önemli bir vizyon ve reform olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nden alınan destekle gerçekleşecek ihalenin 4 milyon TL'lik bir bedeli bulunduğuna işaret eden Bakan Dürüst, Bu güne kadar, münferit olarak yapılan yenilemenin, uzun yıllardan sonra KKTC Genelini kapsayan ve 1 defada yapılan en büyük ve en kapsamlı yatırımın gerçekleştirilmiş olacağına dikkati çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.