İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TC Bakanı Eroğlu: "Arzumuz tesisin özel sektör tarafından işletilmesi"

TC Bakanı Eroğlu: "Arzumuz tesisin özel sektör tarafından işletilmesi"

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'den KKTC'ye su temini projesi kapsamında suyun Kıbrıs'a aktığını belirterek, "Test çalışmaları başladı. Ayın 20'sine kadar açılırsa isabet olur diye durumu arz ettim. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızdan uygun bir tarih bekleniyor" dedi. Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Arzumuz bu tesisin özel sektör tarafından çok kalifiye elamanlarla işletilmesidir" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 06/10/15 16:28
okuma süresi: 3 dak.
TC Bakanı Eroğlu: "Arzumuz tesisin özel sektör tarafından işletilmesi"
A- A A+

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'den KKTC'ye su temini projesi kapsamında suyun Kıbrıs'a aktığını belirterek, "Test çalışmaları başladı. Ayın 20'sine kadar açılırsa isabet olur diye durumu arz ettim. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızdan uygun bir tarih bekleniyor" dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Afyonkarahisar'a giden Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Arzumuz bu tesisin özel sektör tarafından çok kalifiye elamanlarla işletilmesidir" diye konuştu.

Proje için Türkiye'nin 1 milyar 600 milyon lira harcadığını ifade eden Eroğlu, "Büyük bir proje. Tabii bunun işletilmesi var. Pompa istasyonları, arıtma tesisinin arıtma masrafları, elektrik masrafları, işletme masrafları var. Bunların karşılanması gerekir" diye konuştu.

Eroğlu, bununla ilgili bir teklif sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de biliyorsunuz özel sektör marifetiyle bazı hizmetler yürütülüyor. Belediyeler kontrol etsin, hükümet kontrol etsin… Bir kontrol ekibi kuralım ama bu işletme eksiğini, gerekirse ilave yatırımlarını özel sektör yapsın. Yani yap-işlet-devret şeklinde yatırımları biz yaptık. Onlarda bir problem yok. Şu anda su Kıbrıs tarafına akıyor. Alaköprü Barajı'ndan Geçitköy Barajı'na... Orada çok muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi kurduk. Onun test çalışmaları başladı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza 'ayın 20'sine kadar açılırsa isabet olur' diye durumu arz ettim. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızdan uygun bir tarih bekleniyor. Niyetimiz Alaköprü tarafında bir merasim yapmak. Sonra Geçitköy arıtma tesisinde de açılış yaparak suyun geldiğini görmek. Ama karşılıklı görüşmelerle bunlar çözülecek."

Türkiye'nin su konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Eroğlu, Türkiye'den aktarılacak suyun Kıbrıs'a hayat vereceğini söyledi.

Bu tesislerin Kıbrıs'ta da sağlıklı bir şekilde işletilmesini arzu ettiklerini anlatan Eroğlu, "Arzumuz, eksiklikler varsa bunların tamamlanması. Kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, şebeke... Eksikliklerin modern bir şekilde, kayıplar asgari düzeyde olacak şekilde özel sektör tarafından yapılması ve özel sektör tarafından çok kalifiye elamanlarla bu tesisin işletilmesidir arzumuz. Esasen bu maksatla kilit personel için 13-15 tane mühendisi almak suretiyle bunları Türkiye'de eğitiyoruz, Kıbrıs'ta eğitiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili haber:

"Bizim formül üzerinde durmayı tercih ederim, suyu kamu yönetmelidir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.