İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Bizim formül üzerinde durmayı tercih ederim, suyu kamu yönetmelidir"

"Bizim formül üzerinde durmayı tercih ederim, suyu kamu yönetmelidir"

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında adaya gelecek su ile ilgili tesisin özel sektör tarafından işletilmesini arzuladığını açıklamasının ardından, Başbakan Ömer Kalyoncu, "Biz özelin dışında bir yöntemle işletilmesinden yanayız" dedi. Özel şirketlerin insanların alım gücü konusunda duyarlı davranamayacağını kaydeden Kalyoncu, "Kamu bu suyu yönetmelidir. Biz bu işi yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Kalyoncu, TC ile bu konuyu iyi niyetle konuşarak bir sonuca varacaklarına olan inancı dile getirdi.

Yayın Tarihi: 06/10/15 18:32
okuma süresi: 3 dak.
"Bizim formül üzerinde durmayı tercih ederim, suyu kamu yönetmelidir"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında Türkiye'den adaya gelecek suyun yönetimi konusunda tartışmalar bitmiyor.

TC Bakanı Eroğlu'nun "Suyu özel işletmeli" açıklamasının ardından Kalyoncu "Kamu yönetmeli" dedi

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Türkiye'den adaya gelecek su ile ilgili tesisin özel sektör tarafından işletilmesini arzuladığını açıklamasının ardından, Başbakan Ömer Kalyoncu, "Biz özelin dışında bir yöntemle işletilmesinden yanayız" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalyoncu, dünyanın birçok yerinde özelleştirilen suyun sonradan geri alındığını vurgulayarak, "Suyun yönetiminin kamunun elinde olması kadar doğal bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

"Özel şirket insanların alım gücü konusunda duyarlı davranmaz"

Kalyoncu şöyle konuştu:

"Bizim suyun yönetimini başaramayacağımız konuşuldu. Suyun özel tarafından yönetileceği geçmişten beridir konuşuluyordu ama bu konuda hiçbir hazırlık yapılmadı. Şimdi yumurta kapıya dayanınca hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Ama biz hızla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Biz bu işi yapabiliriz. Biz özelin dışında bir yöntemle işletilmesinden yanayız.

Suyun yönetimi konusunda bizim ortaya koyduğumuz formül üzerinde durmayı tercih ederim. Bu suyun yönetiminin kamunun elinde olması kadar doğal bir şey olamaz. Özel şirket insanların alım gücü konusunda duyarlı davranmaz. Kamu bu suyu yönetmelidir."

Başbakan olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunmadığını söyleyen Kalyoncu, Türkiye'den davet beklediğini ve Türkiye ile karşılıklı olarak, iyi niyetle suyun yönetimi konusunu konuşacağını aktardı. Kalyoncu, konuşarak bir sonuca varabileceklerine olan inancını dile getirdi.

İlgili haber:

TC Bakanı Eroğlu: "Arzumuz tesisin özel sektör tarafından işletilmesi"

Ticaret Odası: "Başbakan özel sektörün itibarını zedelemeye çalıştı"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.