İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Müteahhitler'den Hükümet'e 17 Ekim'e kadar süre...

Müteahhitler'den Hükümet'e 17 Ekim'e kadar süre...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, hükümetle gerçekleştirdikleri bir takım görüşmeler sonucunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Kıbrıs Postası'na konuşan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, hükümet ile varılan mutabakatın detaylarını vererek, hükümete somut adım atması için 17 Ekim'e kadar süre tanıdıklarını aktardı. Gürcafer, "Somut adım atılmazsa 17 Ekim'de bütün iş makinelerini Başbakanlık önüne yığacağız. Temmenimiz bunun olmamasıdır. İnanıyorum ki hükümet gerekli adımı atacak" dedi.

Yayın Tarihi: 06/10/15 19:01
okuma süresi: 3 dak.
Müteahhitler'den Hükümet'e 17 Ekim'e kadar süre...
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, bir süredir devam eden eylemlerini Hükümet ile varılan mutabakat neticesinde sonlandırdığını açıklarken, varılan mutabakat gereği 16 Ekim'e kadar Hükümet'in somut adım atmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini anlattı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Gürcafer, varılan mutabakatın detayları ile ilgili bilgi verdi. Gürcafer şunları kaydetti:

"Vardığımız mutabakata göre, Hükümet İmar Emirleri'ni 14 Ekim'de bize verecek, 16 Ekim'de ise Savcılığa göndererek birkaç gün içinde yayınlayacak.

21 Ekim'de İmar Yasası'nın değişim sürecinde takip edilecek yol ve katkı koyacak paydaşlar bize bildirilecek, Yasa Kasım sonunda Meclis'e havale edilecek.

Şehir Planlama Dairesi'nin yapısal bozukluğunun giderilmesi için gerekli önlemler alınacak.

Ayrıca yapı denetimi yürürlüğe konacak."

16 Ekim'e kadar Hükümet'in İmar Emirleri konusunda somut adım atmasını bekleyeceklerini aktaran Gürcafer, somut adım atılmaması halinde 17 Ekim'de büyük bir eylem gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Gürcafer, "Somut adım atılmazsa 17 Ekim'de bütün iş makinelerini Başbakanlık önüne yığacağız. Temmenimiz bunun olmamasıdır. İnanıyorum ki hükümet gerekli adımı atacak" dedi.

Öte Yandan, KTİMB'den yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Ülke ekonomimizin içerisine düşmüş olduğu durum ve içerisinde bulunduğumuz sürdürülemez çarpık yapı,en az Kıbrıs sorununun etkisi kadar çocuklarımızın göç ediyor olmasında etkili olan diğer bir etken olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle ülke ekonomimize sahip çıkmakla çocuklarımıza sahip çıkmak arasındaki ilişkinin bilinci ile hareket etmeye ve bu kararlılıkla gerektiği gibi davranmaya devam edeceğiz.

02 Ekim 2015 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamamızda belirtmiş olduğumuz sorunlar ve bu merkezli gerçekleştirmiş olduğumuz uyarı eylemimizin devamında başta Sn.Başbakan olmak üzere ilgili yetkililerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yapılan bu görüşmeler neticesinde bir mutabakata varılmıştır.

Varılan mutabakat çerçevesinde,gerekli çalışmaların tamamlanarak somut adımların atılabilmesi hususunda 16 Ekim 2015 tarihine değin süre verilmesi hususunda anlaşmaya varılmıştır. Varılan anlaşma neticesinde gerçekleştirmiş olduğumuz uyarı eylemimizin sonlandırılmış olduğunu kamu oyu ve üyelerimizin bilgisine getiririz."

Cafer Gürcafer

K.T.İnşaat Müteahhitleri Birliği(a)

(Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.