İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Rasıh Reşat: "Su konusunda Stoacı'yım"

Rasıh Reşat: "Su konusunda Stoacı'yım"

Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat bugünkü köşe yazısında Türkiye'den gelecek suyun yönetimi konusunu irdeledi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Rasıh Reşat: "Su konusunda Stoacı'yım"
A- A A+

"Bu suyun yönetimi konusunda hükümetimiz ve Belediyeler Türkiye nezdinde gerekli diyaloğu, hatta mücadeleyi versinler. Ancak eğer Türkiye özelleştirilecek diye diretirse, bu konuda çok fazla yapılabilecek bir şey olmadığının yavaş yavaş kabul edilip, halkı da boşu boşuna galeyana getirmemek gerektiğini ciddi ciddi düşünüyorum. Keşke nağralar atıp "Suyu biz yöneteceğiz. Gerekirse...." diyenler de düşünse.

Bence girişimler yapılsın ancak eğer değiştiremiyorsanız, filozofça bir tavır geliştirin bence. Burada "Filozofça tavır" demek değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabullenmek anlamına gelir. İnsanlar bu lafı kullandıklarında Stoacıların kullandığı anlamda kullanırlar. "Stoacı" adı bu filozofların Atina'da sık sık buluştukları bir tür sundurma olan Stoa'dan gelir."

Rasıh Reşat'ın köşe yazısının tamamını okumak için >>>

Not: Haberi akıllı telefonunuzdan görüntülüyorsanız, tamamını köşe yazarları bölümünden okuyabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.