İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Müteahhitler liderlerden önce uzlaştı

Müteahhitler liderlerden önce uzlaştı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği (OSEOK), çözüm sürecinde ve sonrasında ortaya çıkacak inşaat potansiyeli paylaşımı konusunda uzlaştı. İki birlik imzaladıkları memorandumun maddelerini Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e ileterek destek istedi. Kıbrıs Postası'na iki tarafın İnşaat Müteahhitleri Birlikleri ile Anastasiadis arasında gerçekleşen toplantının detayları ile ilgili bilgi veren KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Anastasiadis'in düşünce ve taleplerine çok olumlu bulduğunu aktardı.

Yayın Tarihi: 09/10/15 08:57
okuma süresi: 4 dak.
Müteahhitler liderlerden önce uzlaştı
A- A A+
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği (OSEOK), imzaladıkları memorandumun maddelerini Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e ileterek destek istedi.

Birlikler arasında uzlaşıya varılan konular arasında Maraş ve ara bölgede kalan alanlara yapılacak inşaatları, Kıbrıslı Türk ve Rum Müteahhitlerin yüzde 50 – 50 olmak üzere eşit bir şekilde üstlenilmesi öne çıkıyor. İnşaat başlığında bir komite kurularak müzakere sürecine dâhil edilmek ve çözümden sonra ortak yapacakları işler için ara bölgede ortak bir ofis açmak da Birliklerin talepleri arasında bulunuyor.

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, görüşmede Anastasiadis'in Güney Kıbrıs'ta açılan ihalelere Kıbrıslı Türk Müteahhitlerin de katılabilmesi için çalışma yapacağını sözünü de verdiğini aktardı.Gürcafer, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Amerika'dan döndükten sonra Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği ile birlikte Akıncı'yı da ziyaret ederek, aynı talepleri ona da ileteceklerini anlattı.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği (OSEOK), çözüm sonrası ortaya çıkacak inşaat potansiyeli paylaşımı konusunda görüş ve taleplerini Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e ileterek destek istedi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Birlikler'in Anastasiadis ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını anlattı.

KTİMB ile OSEOK arasında imzalanan memorandum maddelerini Anastasiadis'e ilettiklerini söyleyen Gürcafer, uzlaşı maddelerini Kıbrıs Postası'na da bildirdi. Gürcafer şöyle konuştu:

"OSEOK ile uzlaştığımız konulardan birincisi, çözümle birlikte ortaya çıkacak inşaat potansiyelini, ki bu yerlerden en önemlisi Maraş'tır, Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitler olarak yüzde 50 -50 paylaşılması… Yani yapılacak inşaatların eşit bir şekilde Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitler tarafından yapılmasıdır.

İkincisi, hem Kuzey'de hem Güney'de hem de ara bölgedeki eski eserlerin restorasyonlarının da Kıbrıslı müteahhitler tarafından ortak yapılmasıdır.

Ayrıca ara bölgede ortak bir ofis kurma düşüncemiz var. Bunu da Anastasiadis'e ilettik. Çok iyi ve olumlu bir görüşme oldu."

KTİMB ile OSEOK'un çözüme katkı koymak için biraraya geldiğini ifade eden Gürcafer, Anastasiadis'in de kendilerine Kıbrıslı Türkler'in endişelerini anladığını ve şu anda ortaya çıkan çözüm fırsatının kaçırılmaması gerektiğini söylediğini belirtti.

Anastasiadis'in Güney Kıbrıs'ta açılan ihalelere Kıbrıslı Türk Müteahhitlerin de katılabilmesi için çalışma yapacağını sözünü de verdiğini vurgulayan Gürcafer, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Amerika'dan döndükten sonra Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği ile birlikte Akıncı'yı da ziyaret ederek, aynı talepleri ona da ileteceklerini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.