İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTSO heyeti Londra temaslarını sürdürüyor

KTSO heyeti Londra temaslarını sürdürüyor

Görüşmeler yapmak üzere İngiltere'nin Başkenti Londra'da bulunan Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet temaslarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 09/10/15 11:05
okuma süresi: 2 dak.
KTSO heyeti Londra temaslarını sürdürüyor
A- A A+

KTSO Başkanı Ali Çıralı, Dış İlişkiler Danışmanı Anıl Kaya ve Değer Özyurttan oluşan heyet, 8 Ekim'de İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa Masası Başkan Yardımcısı Andrew Ayre, Avrupa ve Asya Ekonomi bölümü ekip lideri Barry Williams ve Kıbrıs, Türkiye, Akdeniz masası yetkilileri ile bir araya geldi.

Hellim'in Avrupa Birliği'nde Coğrafi İşaret Tescili, ekonomik konular olmak üzere, Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmeler ve Avrupa Birliği konuları değerlendirildi.

Görüşmede KTSO Başkanı Ali Çıralı yürütülmekte olan müzakere sürecine ve çözüme destek verdiklerini belirtirken, özellikle Kuzey Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde var olan eksiklikler hakkında AB üyesi konumunda bulunan İngiltere'den destek istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Asya Ekonomi bölümü ekip lideri Barry Williams ile yapılan görüşmede ise Kuzey Kıbrıs ekonomisi hakkında yeterli bilgi olmadığı ve bu doğrultuda Kıbrıs Türk Sanayi Odasıyla iletişim halinde bulunulması konusunda mutabakata varıldı.

Çıralı; Kıbrıs Türk ekonomisinin karşı karşıya bulunduğu zorlukları dile getirirken, Güney Kıbrıs'la var olan ekonomik farklılığın giderilmesi yönünde çalışmaların önemine işaret etti.

Adada bir çözüm bulunulması durumunda Kuzey Kıbrıs ekonomisinin hem Güney Kıbrıs'la hem de Avrupa Birliği pazarı ve ekonomisiyle birleşeceğini ve buna hazır olunması gerektiğini söyledi.

Adada garantör konumunda olan İngilterenin bu sürecin sağlıklı ilerlemesi ve çözümden sonra karşılaşılabilecek olan zorlukların önceden öngörülerek ortadan kaldırılmasının önemini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.