İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siyasi Parti gruplarına Komitelerde düşen üyelikler belirlendi

Siyasi Parti gruplarına Komitelerde düşen üyelikler belirlendi

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, Danışma Kurulu'nun görüşlerini de değerlendirerek, Cumhuriyet Meclisi'nde Siyasi Parti Gruplarına Komitelerde düşen üyelikleri belirledi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 13:48
okuma süresi: 3 dak.
Siyasi Parti gruplarına Komitelerde düşen üyelikler belirlendi
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi'nin bugün gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, "Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanının Siyasal Parti Gruplarına Komitelerde Düşen Üyeliklerine İlişkin Kararı" okundu. Karar milletvekilleri tarafından oybirliğiyle onaylandı.

Buna göre Danışma Kurulu tarafından belirlenen komiteler şöyle oluştu:

"Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi: CTP-BG'den Birikim Özgür ve Teberrüken Uluçay, UBP'den Hamit Bakırcı ve Dursun Oğuz, DP-UG'den Hasan Taçoy.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi: CTP-BG'den Fazilet Özdenefe ve Ferdi Sabit Soyer, UBP'den İzlem Gürçağ ve Erdal Özcenk, DP-UG'den Özdemir Berova.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi: CTP-BG'den Ahmet Gülle, Erkut Şahali, UBP'den Ahmet Kaşif ve Esat Ergün Serdaroğlu, DP-UG'den Menteş Gündüz.

Dilekçe ve Ombudsman Komitesi: CTP-BG'den Fazilet Özdenefe, Hüseyin Erçal, Biray Hamzaoğlu, UBP'den Esat Ergün Serdaroğlu, Nazım Çavuşoğlu, Ahmet Kaşif, DP-UG'den Özdemir Berova.

Sayıştay Komitesi: CTP-BG'den Mehmet Çağlar, Birikim Özgür, UBP'den Ersin Tatar, Zorlu Töre ve DP-UG'den Hasan Taçoy.

Cumhuriyet Meclisi Dış İlişkiler ve Yurtdışı Etkinlikler Temas Kurulu:Meclis Başkanı veya yardımcısı, CTP-BG'den Mehmet Çağlar, UBP'den Nazım Çavuşoğlu, DP-UG'den Menteş Gündüz ve TDP'den Zeki Çeler.

Çevre Komitesi: Meclis Başkan veya yardımcısı, CTP-BG'den Hüseyin Erçal, UBP'den İzlem Gürçağ, DP-UG'den Hakan Dinçyürek ve TDP'den Zeki Çeler.

Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi: Meclis Başkanı veya yardımcısı, CTP-BG'den Arif Albayrak, DP-UG'den Mustafa Arabacıoğlu, UBP'den Erdal Özcenk ve TDP'den Zeki Çeler.

Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi: Meclis Başkanı veya yardımcısı, CTP-BG'den Doğuş Derya, UBP'den Erdal Özcenk, DP-UG'den Fikri Ataoğlu ve TDP'den Zeki Çeler.

Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğü, Siyasal partiler yasası ile seçim ve halkoylaması yasası değişikliklerini hazırlamak ve görüşmek üzere oluşturulan Geçici Ve Özel Komite: CTP-BG'den Asım Akansoy, Doğuş Derya, Tufan Erhürman, UBP'den Nazım Çavuşoğlu, Hamza Ersan Saner, DP-UG'den Mustafa Arabacıoğlu ve TDP'den Mehmet Çakıcı.

AB Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan geçici ve özel komite: CTP-BG'den Armağan Candan, Mehmet Çağlar,UBP'den Ahmet Kaşif, Hamza Ersan Saner ve DP-UG'den Fikri Ataoğlu.

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş yasa tasarısını görüşmek üzere oluştrulan geçici (ad-hoc) komitesi: CTP-BG'den Ferdi Sabit Soyer, Erkut Şahali, Tufan Erhürman, UBP'den Dursun Oğuz, Erdal Özcenk,DP-UG'den Hakan Dinçyürek ve TDP'den Zeki Çeler."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.