İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akçın: "Üretici can çekişiyor, siz ise seyrediyorsunuz"

Akçın: "Üretici can çekişiyor, siz ise seyrediyorsunuz"

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, ithalat ve ihracatçılara para ödenecek olmasına rağmen maliyenin Ekim ayı ödemelerinin içerisinde üreticiye ödenecek Doğrudan Gelir Desteği ödeneğinin bulunmamasını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 13:53
okuma süresi: 2 dak.
Akçın: "Üretici can çekişiyor, siz ise seyrediyorsunuz"
A- A A+

Akçın, Güzelyurt ve Güzelyurtluların hükümetler tarafından hep ikinci sınıf muamele gördüğünü ve bu zihniyeti bugüne kadar değiştirmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Akçın yaptığı yazılı açıklamada, Ekim ayı 53,84 Milyon TL ödemelerinin içerisinde üreticiye ödenmesi gereken Doğrudan Gelir Desteği'nin payı olmadığını, ancak gübre tüccarlarına ve satıcılarına, ihracatçılara öncelikli davranıldığını savundu.

Hükümetlerin emekçiden yana değil; hep zenginden yana tavır koyduğunu ifade eden Akçın, 2015'in sonuna yaklaşırken üreticiye 2015 yılı doğrudan gelir desteği için ödenecek 8 Milyon TL paranın bulunamadığını savundu.

"ZAVALLI HÜKÜMET…"

Akçın açıklamasında, "Zavallı Hükümetin, aybaşı maaşlarından başka sorunu yok, maaşlar ödendi mi derin bir nefes alırlar, çünkü en büyük sorunu çözmüş olurlar." ifadelerini kullandı.

Güzelyurt'tan Meclis'e giren bölge milletvekillerini de eleştiren Akçın, Güzelyurtluların söz konusu milletvekillerini bölgenin ve bölge halkının sorunlarının çözümü için seçtiğini hatırlattı.

"ÜRETİCİ CAN ÇEKİŞİYOR SİZ İSE SEYREDİYORSUNUZ"

Akçın şöyle devam etti:

"Üretici can çekişiyor, siz ise seyrediyorsunuz. Bizim bildiğimiz Doğrudan Gelir Desteği paraları gününde ilgili Bakanlık adına TC Yardım Heyeti tarafından yatırılmaktadır. Ondan sonraki görev bizim Bakanlıklara düşmekte, alınan paraları doğru yerlere ödeme yapmaları kalır . Kim daha çok bağırıp çağırırsa haklı konumuna konmamalı. İlgililer tüm kesimlere adil davranmalılar yoksa 'biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar'."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.