İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Siber: "Barışı içselleştirmek hepimizin arzusu ve sorumluluğu"

Siber: "Barışı içselleştirmek hepimizin arzusu ve sorumluluğu"

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, insanın en temel ve doğal hakkının kendi yurdunda barış ve özgürlük içinde yaşaması olduğunu kaydederek, "Hem ülkemizde hem dünyada barışı içselleştirmek hepimizin arzusu ve sorumluluğudur" dedi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 16:11
okuma süresi: 4 dak.
Siber: "Barışı içselleştirmek hepimizin arzusu ve sorumluluğu"
A- A A+

Siber, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ile KKTC'deki 5 ilçede "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyununu sahneleyen Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibini kabul etti.

Kabuldeki konuşmasında Kıbrıs'ın yakın çevresinde savaşların devam ettiğine de dikkat çeken Siber, "İnsanlar genç yaşta, daha ölüme hazır olmadığı zamanlarda ölümle karşılaşıyor" dedi.

Barış kültürünün ortak akılla içselleşeceğine ve yerleşeceğine inanç belirten Sibel Siber, "Gençlerin de bu inancı içinde taşıması, ülke, yurt, halk sevgilerinin, aidiyet bağlarının güçlü olması önemli" ifadesine yer verdi.

"ÇANAKKALE'DE BİRBİRNE KARŞI SAVAŞAN İNSANLARIN ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEMESİ ANLAMLI"

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümüne Çanakkale'de birbirine karşı savaşan insanların ortak bir anma töreni düzenlediğini ve bunun anlamlı olduğunu da söyleyen Siber, şunları ekledi:

"Çanakkale'deki yüzüncü yıl barış toplantısına öncülük yaptı, ben de orada bulundum. Gerçekten insanlarının tüylerini diken diken eden bir duyguydu. Bu, aslında bir halkın özgürlüğü için neler yapabileceğini gösterirken, bir yandan da savaşın ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor."

"ÇANAKKALE KONUM İTİBARIYLA EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ"

Sibel Siber, Çanakkale'nin konum itibarıyla Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu kaydederek, "Çanakkale'de bir halkın özgürlük ve varlık için verdiği mücadele destan oldu; dünyadaki yerini aldı" dedi.

YARIMBAŞ: "OYUNU YAKLAŞIK 5 BİN ÖĞRENCİ İZLEDİ"

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ise kabuldeki konuşmasında yeniden Meclis Başkanlığı'na seçilen Sibel Siber'e görevinde başarı diledi, Siber'in sosyal yönünün güçlü olduğuna dikkat çekti.

Yarımbaş, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle Çanakkale Valiliği'ne bağlı Çanakkale Sanat Tiyatrosu'nun "Çanakkale Destanı" oyununu KKTC'ye taşıdıklarını söyledi.

Oyunun 5 ilçede hem öğrenciler hem de öğretmenleri için sahnelendiğini, Lefkoşa'da protokolün de katıldığı bir gösterim olduğunu dile getiren Yarımbaş, "Yaklaşık 5 bin öğrencinin izlediği oyun büyük ilgi gördü. Gönül daha fazla öğrenciye ulaşmak isterdi ama 5 bölgede bu sayıya ulaşabildik" dedi.

Oyunun milli duyguları canlandırdığını vurgulayan Fatih Yarımbaş, öğrencilere Çanakkale Zaferi ile ilgili bir kitap seti armağan ettiklerini, bunun memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Yarımbaş, "Çanakkale Destanı"nın KKTC'de sahnelenmesine destek veren Çanakkale Valiliği'ne, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'ne ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür etti.

KATRA: "36 İLDE 560 BİN GENCE ULAŞTIK"

"Çanakkale Destanı"nın hem yazarlığını, hem yönetmenliğini hem de oyunculuğunu yapan Abdülkadir Katra da kabulde kısa bir konuşma yaptı.

"Milli, manevi duyguların zirvede yaşatıldığı bu oyunla gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak istedik" diyen Katra şunu vurguladı:

"Çanakkale Destanı oyunumuz Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında Yılın Tiyatro Eseri seçildi. Geçtiğimiz yıl 36 ilde 560 bin genç izleyiciye ulaştık. KKTC'de 5 bin öğrenciye ulaşmaktan dolayı mutluyuz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.