İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Davutoğlu: "Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı"

Davutoğlu: "Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı"

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 10/10/15 17:47
okuma süresi: 6 dak.
Davutoğlu: "Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Davutoğlu, bu saldırının tek bir gruba karşı olmadığını, ülkenin tümüne karşı yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, "halkımıza bir bütün olarak yapılan bir saldırıdır. Türkiye, ateş çemberi içinde demokrasisiyle istikrarını birleştiren bir ülkedir. Bu saldırıyla ülkemizin itibarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir" dedi.

3 GÜN ULUSAL YAS

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bu saldırının acısını hissetmeyen vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Böyle bir saldırı gerçekleşmesi demokrasiye karşı yapılmış bir saldırıdır. Erdoğan ile istişare ederek, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Zor süreçlerden geçilen günler birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerdir."

"İKİ CANLI BOMBA EMARELERİ VAR"

Davutoğlu, "kimi destekler olursa olsunlar, şu ana kadar 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz" diyerek, bu saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair emareler olduğunu da belirtti.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümetimiz adına, teröre karşı bir arada olma çağrısındayız. Bu tür durumlarda, geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içinde olacağımızı gösterme vaktidir. İlgili tüm birimlerimizin her zaman terör saldırıları karşısında hiç kimsenin tereddütü olmasın. Hangi örgüt bunları desteklemişse hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılacaklardır. Her türlü provakasyon ve tahrike karşı birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız."

DAVUTOĞLU: "ÜSLUPLARINA DİKKAT ETSİNLER"

Davutoğlu, tüm siyasi partilere de çağrıda bulunarak, "üsluplarına dikkat etsinler" dedi. Davutoğlu, basın sektörüne de seslenerek "ülkede bir panik havası estirebilmek için, birçok görüntüyü internet ortamına atabilirler. Propaganda faaliyetlerine karşı medya duyarlılığına ortak tavır alalım ve terör odaklarının oyunlarına ayak uydurmaktan vazgeçelim" dedi.

TEK SORUMLULUK AK PARTİ'DE DEĞİL

Başbakan Davutoğlu, açıklamasında devamla, hükümette olan tek parti AK Parti olmadığına işaret ederek, tek parti hükümetine sorumluluk verilseydi, bu sorumluluğu üstleneceklerini ancak böyle olmadığını belirtti.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım. Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum. Bugün teröre karşı dayanışma günüdür. Teröre karşı orta tavır almalıyız. Omuz omuza vermeliyiz. Medyamızın terör saldırıları konusunda duyarlı olacağına inanıyorum. Halkımızı korumak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu terör propagandalarına karşı toplumsal duyarlılığı sağlayalım. Ümit ederim ki bu yaşadığımız acı olay, halkımızın birliği ve beraberliğinin tahkim edilmesine, ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına, omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir Türkiye, terörden azade bir Ortadoğu, terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur."

CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ACI OLAYI

Davutoğlu, olayın olması ile birlikte, güvenlikle ilgili herkesi toplantıya çağırdığını da ifade ederek, Cumhuriyet tarihinin en acılı olayının yaşandığını kaydetti. Davutoğlu, "herhangi bir eksiklik zaaf söz konusuysa gerekli adımları atarız. İncelenmesi için talimat verdim. Bundan kimse şüphe duymasın. Olayın seyrine bakarsak Olay miting meydanında olmuyor. Ankara Garı önünden Sıhhiye meydanına kadar olan alan miting alanı değil orada tek tek kişiler aranmıyor." dedi.

DEMİRTAŞ VE KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Böylesi zor şartlarda o ağır sorumluluğu üstlenmiş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bütün siyasi partilere tam da bugün demokrasimizi korumanın, ülkemizi, halkımızı korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Toplumda katlanarak artacak nefret, intikam söylemine kesinlikle kapılmamaları yönünde çağrıda bulunmayı gereklilik olarak görüyorum. Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama eğer Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, bu hükümete katılmış olsalardı, teröre karşı dayanışma konusunda en büyük desteği vermiş olurlardı, bu yükü omuz omuza kaldırırdık, bu ülkeyi seçime hep birlikte götürürdük. Üç aydır şehit edilen onca askerimiz ve korucumuz varken, PKK'nın döşediği mayınlarla hayatını kaybeden, PKK'nın bombaladığı çorbacıda hayatını kaybeden siviller varken, onları görmezden gelip, daha ortada kesin bir veri yokken, bugün bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp, bir de devleti mesul göstermek, parlamentoda temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz. Bu açık bir tahriktir. Buradan bütün vatandaşlarımıza bu tahrike kapılmamaları ricasında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.