İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tunalı: "Siyasi partiler tüm dengeleri bozarak çıkarcı bir toplum yarattı"

Tunalı: "Siyasi partiler tüm dengeleri bozarak çıkarcı bir toplum yarattı"

Sosyal Demokrat Parti (SODEP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, 1974 yılından beri ülke yönetimini elinde bulunduran siyasi partileri eleştirerek, sözkonusu partilerin tüm dengeleri bozarak menfaatçi bir toplum yarattıklarını savundu

Yayın Tarihi: 13/10/15 13:23
okuma süresi: 2 dak.
Tunalı: "Siyasi partiler tüm dengeleri bozarak çıkarcı bir toplum yarattı"
A- A A+

Tunalı açıklamasında, bu partilerin icraatlarıyla sınıfta kaldıklarını da iddia ederek, bugünkü aşamada menfaat düzeninin sonuna gelindiğini iddia etti.

Tunalı şunları ifade etti:

"Son seçimlerde iktidara gelen CTP-DP koalisyon hükümetinin imzaladıkları hükümet programları hiçbiri yaşam bulamadı. Çünkü hiçbir adım atılamadı. Başbakan ve Başbakan Yardımcısı'nın istifa ederek kenara çekilmeleri halen bir muamma olarak halkın kafasında duruyor. Türkiye ile imzalanan tüm protokollerde teslimiyetçi düşüncelerin hakim olduğunu görüyoruz. KKTC'nin bir devlet olduğunu unutan bu siyasetçilerin var olduğu süre tüm sektörlerimizin bir bir elimizden gideceğinden hiç kimse kuşku duymasın."

"Yıllarca işçinin yanındayım diyerek tam tersi kararlara imza atan CTP'nin liberalleştiğini de artık kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmediğini" ileri süren Tunalı, UBP ve CTP'nin siyasi görüşlerinden çok uzak icraatlara imza koymaya da devam ettiğini savundu.

Tunalı, "DP için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır.Çünkü bir daha siyaset sahnesinde olamayacaklardır. CTP ve UBP ise erimeye devam edip küçüleceklerdir. KKTC halkının yıllardır bu partilere verdiği yetkiyi kötüye kullanan bu partiler artık halktan yetki alamayacaklarını biliyorlar. Halk değişim diyor. Halk kendi gücünü meclise taşımak istiyor" dedi.

Tunalı, "Artık sizin döneminiz kapanmıştır.1974 model araba gibisiniz. Artık siz klasik araba sınıfına girmişsiniz" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.