İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Töre: "Üreticiler, büyük perişanlık yaşıyor"

Töre: "Üreticiler, büyük perişanlık yaşıyor"

UBP Genel Başkan adayı Zorlu Töre, tarım sektörüne ilişkin sorunları değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 13/10/15 14:46
okuma süresi: 2 dak.
Töre: "Üreticiler, büyük perişanlık yaşıyor"
A- A A+

Töre, KKTC'de yerel üretime ve yatırıma destek verilmesi, teşvik edilmesi, kolaylık sağlaması esas olması gerekirken üreticilerin büyük perişanlıklar yaşadığına değindi.

Töre sözlerine şöyle devam etti;

''Özellikle tarım sektöründe ürün bedellerinin ödenmemesi teşviklerin yani doğrudan gelir desteği (DGD) halen daha ne zaman ödeneceği sorgulanırken, çiftçilik âdete batağa doğru sürüklenmiştir. Çiftçiler mezat alamayacak durumdadır. Kuru ziraat ekimi ciddi tehlikelere karşı karşıyadır. Çiftçilerin yanı sıra hayvancılar Narenciye Üreticileri, Patatesçiler ve diğer üretici sektörlerde ciddi sıkıntılar içerisindedirler. Dünyanın her yerinde yerli üretime devletin korumacılığı varken KKTC'de yerli üretime karşı adeta bir düşmanlık politikası yürütülmektedir. Yerli Üretim demek istihdam demektir. Daha kaliteli taze ürün demektir. Yerel sermayenin yurtta kalması demektir. Bunu beceremeyenleri kendi durumlarını geçirmelidirler.''

Töre, yerli üretimden ziyade ithalatçı sermayeye fırsat vererek; hem iç pazarının önünü tıkamakta hem de ihracat yollarında gerekli kolaylıkları göstermeyerek üretimin baltalanmasını dolaylı olarak yapmayı hükümetin ayıbı olarak nitelendirdi.

İşçi-köylü-üretici el ele sloganının sadece bir söylem halinde kaldığına dikkati çeken Töre, ''hükümetten çekilebileceklerini söyleyenler iki ay önce neden bu hükümeti kurdular? Defalarca bu hükümet yürümez, icraat yapılamaz dememize rağmen kurultay amaçlı hükümet kurulmuştur. Bu da hem Ulusal Parti hem de Ülkemizin iyi yönetilmediğinin açık göstergesidir.'' dedi.

Töre, ''Bu hükümet yürümez söylemi veya "Bozulabilir" söylemi, "CTP ile hükümet kurulmaz" söylemi ifadelerine aittir. Genel başkanlık öngörü ve liderlik isteyen bir olaydır.'' dedi.

UBP LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN ADAYI Zorlu Töre

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.