İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Avrupa Komisyonu Üyesi Cretu, Kıbrıs'ı ziyaret edecek

Avrupa Komisyonu Üyesi Cretu, Kıbrıs'ı ziyaret edecek

Avrupa Komisyonu'nun Bölgesel Politikalardan sorumlu Üyesi Corina Cretu, 15-16 tarihlerinde Kıbrıs'ı ziyaret edecek.

Yayın Tarihi: 13/10/15 18:42
okuma süresi: 2 dak.
Avrupa Komisyonu Üyesi Cretu, Kıbrıs'ı ziyaret edecek
A- A A+

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rum yetkililerle biraraya gelecek Komisyon Üyesi Cretu, Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Constantinos Yiorkadjis'in eşliğinde Lefkoşa'nın AB mali desteğiyle geniş çaplı restorasyon çalışmaları yapılan bölgesi Tahtakale'yi gezecek.

Komisyon Üyesi Cretu'nun aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Türk toplumundan sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Komisyon Üyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı eşliğinde AB'nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik mali yardım programı finansmanıyla restore edilen Bedesten (Aziz Nikolas Kilisesi) ve Bandabuliya'yı ziyaret edecek.

Komisyon Üyesi Cretu ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaretinin "Uyum Politikası"nın büyüme ve istihdam yaratma alanında Kıbrıs Cumhuriyeti'nde neler sağlayabileceğine yönelik olduğunu söyledi.

Cretu, 2014-2020 dönemindeki yatırımlarının, çevrenin korunmasını, kaynakların sürdürülebilir kullanımının teşvik edilmesini, düşük karbonlu ekonominin ve yerel işletmelerin inovasyon kapasitelerinin desteklenmesini amaçlayan ziyaretinde, ayrıca AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in yönlendirmesiyle, Komisyon'un Kıbrıs'ta bir çözüme olan desteğini de yineleyeceğini kaydetti.

Cretu, "Bölgesel Politikalardan Sorumlu Komisyon Üyesi olarak görevim Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını desteklemek, temaslar ve diyaloğu teşvik etmektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.