İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman: "En geniş şekilde katılmalıyız"

Erhürman: "En geniş şekilde katılmalıyız"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Tufan Erhürman, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın akşam saat 18.00'de Dereboyu'nda gerçekleştirilecek Gece Yürüyüşü'ne en geniş şekilde katılım çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 24/11/15 18:02
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman: "En geniş şekilde katılmalıyız"
A- A A+
On sekiz örgütün bir araya gelmesiyle oluşturulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu'nun kuruluşunun son derece sevindirici olduğuna değinen Erhürman, platformun kuruluşunu selamladıklarını ifade etti. Erhürman, Kadın Sığınma Evi'nin açılması ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi'nin işlevselleştirilmesinin başta olmak üzere, bu kurumların çalışmalarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu'nun ilk etkinliği olan 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile düzenlenen Gece Yürüyüşü'ne katılım çağrısı yapan Erhürman, "Bu etkinliğe en geniş biçimde katılıp destek vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

SORAKIN: "FARKINDALIĞI ARTIRMA İÇİN HALK YÜRÜYÜŞE DESTEK VERMELİ"
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yapan CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, kadınların sosyal siyasal ve ekonomik gelişimlerinin önünü açmak için daha eşitlikçi politikalar uygulanması yönünde bir farkındalık başladığını, bu farkındalığın daha da artması için halkı yarın düzenlenecek Gece Yürüyüşü'ne katılımının önemli olduğuna vurgu yaptı. Ülkede uzun yıllardır kadın hareketi başladığını ve CTP Kadın Örgütü'nün de bu mücadeleye destek verdiğini kaydeden Sorakın, Kadın Örgütü'nün bu vizyona sahip diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiğini ve işbirliği içerisinde olduğunu söyledi. CTP'nin hükümette olduğu dönemler içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını değiştirdiğini ve yasal düzenlemeleri yaptığını belirten Sorakın, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi'nin kurulmasında da CTP'nin önemli rol üstlendiğinin altını çizdi. Kadınlara yönelik şiddete karşı sığınma evinin yeterli olmadığını ifade eden Sorakın, daha fazla kadın sığınma evi için İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'nın çalışma başlattığını, yeni bir kadın sığınma evi için arazi tahsis edildiğini kaydetti. Bütün bu çalışmaların ileriye taşınabilmesi için aynı vizyonu taşıyan bütün örgütlerle işbirliği içinde olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini dile getiren Sorakın, hem bu farkındalığı artırmak hem de daha erken sonuca ulaşma gayreti içerisinde olduklarına değindi.Sorakın sözlerinin sonunda, CTP Kadın Örgütü üyelerine yarın akşam Dereboyu'nda düzenlenecek Gece Yürüyüşü adlı etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.