İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Liderlerin yarın yapacağı Kasım ayının son görüşmesinin ardından açıklama yapılacak

Liderlerin yarın yapacağı Kasım ayının son görüşmesinin ardından açıklama yapılacak

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul etti.

Yayın Tarihi: 24/11/15 18:09
okuma süresi: 2 dak.
Liderlerin yarın yapacağı Kasım ayının son görüşmesinin ardından açıklama yapılacak
A- A A+

Eide, Cumhurbaşkanı Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmenin çıkışında basına yaptığı açıklamada, kasım ayı başında yoğunlaştırılan müzakerelerde bazı konularda ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Bu sabah Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile görüşen Eide, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin olumlu geçtiğini, yarın kasım ayında öngörülen 6'ncı liderler görüşmesinin yapılacağını, aralık ayının programının ise görüşülmekte olduğunu söyledi.

"BAZI KONULARDA İLERLEME KAYDEDİLDİ"

Yoğunlaştırılmış görüşmelerin, müzakerelerdeki başlıklar altındaki konuların birlikte ele alınmasını kolaylaştırdığını ifade eden Eide, "Bazı alanlarda ilerleme kaydedildi, bazı konularda da nasıl organize olmamız gerektiğini gördük" dedi.

"AÇIKLAMA YARIN"

Somut ilerleme konusunda kendisinin açıklama yapmasının doğru olmadığını, bunun liderlerin tasarrufunda olduğunu kaydeden Eide, "Yarın bir açıklama olacak, yarınki görüşmede zaten yapılacak açıklama da görüşülecek" dedi.

"İHTİYAÇ DUYULACAK KAYNAK KONUSUNDA HENÜZ BİR SONUÇ YOK"

Bir çözümü finanse edecek kaynaklar konusundaki çalışmalara da değinen Espen Barth Eide, öncelikle neyin finanse edileceğinin ortaya çıkmasının gerektiğini, mülkiyet ve kilit konular sonuçlanmadığından şu anda ihtiyaç duyulacak kaynak konusunda ellerinde bir sonuç olmadığını kaydetti.

Çözümü finanse etmek isteyen ülkelerin bulunduğunu, özel şirketlerden de finansman gelebileceğini kaydeden Eide, zaman içerisinde çözümün yaratacağı olanakların çözüm maliyetini karşılayacağına inandığını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.