İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kaptan: "Sorun çözülmezse 4 Aralık'ta süresiz grev başlatacağız"

Kaptan: "Sorun çözülmezse 4 Aralık'ta süresiz grev başlatacağız"

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) bugün Girne Kaza Mahkemesi'nde odacı statüsünde çalışan üyeleriyle tam gün grev gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 25/11/15 12:56
okuma süresi: 4 dak.
Kaptan: "Sorun çözülmezse 4 Aralık'ta süresiz grev başlatacağız"
A- A A+

Greve, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve sendika üyeleriyle Girne Kaza Mahkemesi'nde çalışan sendika üyesi 4 odacı katıldı.

Grevle ilgili konuşma yapan Kaptan ile Dilek, Girne Kaza Mahkemesi'ndeki sorun 4 Aralık tarihine dek çözülmediği takdirde süresiz grev başta olmak üzere her türlü eylem başlatacaklarını açıkladı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı açıklamada, bugün Kamu-İş ile birlikte Girne Kaza Mahkemesi'nde gerçekleştirdikleri grevin, 'Hükümet ile yöneticilerinin duyarsızlık ve beceriksizliğinden' kaynaklandığını ileri sürerek, geçmişte 'emek en yüce değerdir' diyenlerin bugün bu eylemleri eleştirir duruma geldiklerini savundu.

,"Ne acıdır ki; 'emek en yüce değerdir' diyenler bugün yapılan eylemleri eleştirir bir pozisyona gelmiştir. Bu bizi daha çok yaralamıştır. Beceremezseniz yardım alabilirisiniz ama neden eyleme çıkıldığını bilmiyorsanız bu ciddi bir sıkıntıdır ve ideolojik olarak kendinizi gözden geçirmenizi gerektirir" diyen Kaptan, sendika ve çalışanların uzun süreden beri ortaya koyduğu iyi niyetin sonuna gelindiği söyledi.

Ülkede; 'beceriksiz bir yönetim anlayışı'nın bulunduğunu iddia eden Kaptan, Girne Kaza Mahkemesi'nde çalışan 4 odacının izine çıkamadıkları, artan yargıç sayısına yetişemedikleri ve eleştirilere maruz kaldıklarını savundu.

Girne Kaza Mahkemesi'nde yaşanan sorunlarla ilgili 4 Aralık tarihine kadar adım atılmadığı takdirde süresiz greve gideceklerini belirten Kaptan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Buradan açıklıyoruz; 4 Aralık 2015 mesai bitimine kadar buradaki sorunlarla ilgili adım atılmadığı takdirde biz dost ve kardeş sendika Kamu-İş ve çalışanlarla süresiz grev de dahil olmak üzere her türlü eylemi hayata geçirecek ve o tarihten sonra buradaki işlerin aksamasından da çalışan ve sendikalar suçlu tutulamayacak."

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ise'beceriksizlik' ile suçladığı politikacı ve yöneticilerin kamu sektörünü genel anlamda 'sıfır noktasına' getirdiklerini savundu.,

"Kamu sektörünü genel anlamda sıfır noktasına getirmişlerdir. Kamuda çalışma ortamı ve verimliliği de gerçekten çok düştü. Bugün idare amiri, müdür ve diğer idareciler bu yapıdan dolayı kendileri de mutsuz" diyen Dilek, Kamu-İş'in KTAMS ile birlikte gerçekleştirdiği grevin uyarı amaçlı olduğunu söyledi.

Hükümetin istihdam politikalarını eleştiren Dilek, izlenen istihdam politikalarının işlerin dönmesini sağlamadığını savundu.

Girne Kaza Mahkemesi'nde çalışan odacıların sorun ve taleplerine sahip çıktıklarını ifade eden Dilek, Girne Kaza Mahkemesi'nde atanan yargıçların işlerine bakacak personel alınmasını talep etti.

Sorunun çözümlenmemesi halinde sıkıntı bulunan diğer daireler de dahil olmak üzere grev ve eyleme devam edeceklerini belirten Dilek, Kamu-İş'in daha kaliteli, güzel ve verimli çalışılmasını istediğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.