İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

DİN GÖR-SEN ve Din Görevlileri Birliği, iş güvencesi için eylem yaptı

DİN GÖR-SEN ve Din Görevlileri Birliği, iş güvencesi için eylem yaptı

Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) ile Din Görevlileri Birliği, Din İşleri Başkanlığı'nda geçici statüde çalışan 240 din görevlisine iş güvencesi verilmesi talebiyle Başbakanlık önünde eylem düzenledi.

Yayın Tarihi: 25/11/15 13:52
okuma süresi: 5 dak.
DİN GÖR-SEN ve Din Görevlileri Birliği, iş güvencesi için eylem yaptı
A- A A+

Geçici statüde çalışan din görevlilerinin sınava tabii tutulmadan intibaklarının yapılmasını talep eden Din Gör-Sen ve Din Görevlileri Birliği, Din İşleri Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı hakkında pazartesi gününe kadar adım atılmadığı takdirde Başbakanlık önünde çadır kuracağını açıkladı.

Din Gör-Sen'in bağlı olduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, Din Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır ve Din Görevlileri Birliği Başkanı Faahrettin Öğdü, eylemin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilip, bir süre görüştü.

Sendika yetkilileri, kabulün ardından yaptıkları açıklamada, talepleri dikkate alınmaması halinde Pazartesi eylemler gerçekleştireceklerini söyledi.

Eylemde "Üvey evlat olmak istemiyoruz", "Güvencesiz çalışmaya son", "Para değil yasa istiyoruz" ve "İki kardeş kurum. Vakıflar varlık içinde. 70 personel kadrolu ve 7 Müdür. Din işleri sefalet içinde. 240 kişi kadrosuz. 1 başkan. Bu nasıl kardeşlik?" yazılı pankartlar açıldı.

LATİFOĞLU: "VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, son üç hükümetin din görevlilerine iş güvencesi konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Latifoğlu, siyasi parti başkanlarının yapılan görüşmelerde din görevlilerinin iş güvencesi konusunda taleplerini haklı bulduğunu ancak hükümete gelen söz konusu siyasi parti başkanlarının gereğini yerine getirmediğini savundu.

"TALEP DÖRTTE ÜÇ BUÇUĞUNUN KADROLANMASI"

Taleplerinin geçici olarak çalışan din görevlilerinin dörtte üç buçuğunun kadrolanması olduğunu ifade eden Latifoğlu, din görevlilerinin kadrolanmasının devlete ek bir külfet getiremeyeceğini söyledi.

Latifoğlu, "Ne hikmetse geçici istihdama son vermek için yasa yapanlar, Din İşleri Dairesi'ndeki bu durumu görmezden gelmekte ve 240 çalışanın geçici statüde ve iki dudak arasında görev yapması beklenmektedir " dedi.

Benzer sıkıntının BRT'de de yaşandığını kaydeden Latifoğlu, 3 tasarı hazırlanmasına rağmen tasarıların yasallaştırılmadığını söyledi.

"HÜKÜMET İLE GÖRÜŞEMEDİK"

Hazırlanan yasa tasarısını hükümet ile görüşemediklerini, eylemi bir hafta önce ilan etmelerine rağmen Başbakanlığın eylem yokmuş gibi davrandığını savunan Latifoğlu, sorunlarını iletmek için İçişleri ve Çalışma Bakanı'ndan dört hafta önce Hür-İş olarak randevu talep etmelerine rağmen iş yoğunluğu nedeniyle randevu verilmediğini de ileri sürdü.

Latifoğlu, "Din işleri çalışanlarının yasal güvenceye kavuşturulması kaçınılmaz bir mesledir. Hükümetin süratle buna el atmasını bekliyoruz" dedi.

"YENİDEN BİR SINAV OLMAMASI GEREK"

Hükümetin Din Gör-Sen'e iş güvencesi verilmesi konusunda her zaman din görevlilerinin sınava tabi tutulması gerektiğinin söylediğini savunan Latifoğlu, "Görüşmelerde eninde sonunda, bu arkadaşların kamuya sınavla girmeleri önümüze çıkarıldı. Biz de 20 yıldan beridir geçici görev yapan bu arkadaşların doğrudan intibak ettirmeleri gerektiği noktasında ısrarcıyız...Yeniden bir sınav olmaması gerek." dedi.

ÇAKIR: "FARKLI EYLEMLER BAŞLATACAĞIZ"

Din Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır ise, 240 din görevlisinin iş güvencesinin Vakıflar İdaresi'nin iki dudağı arasında olduğunu söyledi. Çakır, geçici statüdeki din görevlilerine, "herhangi bir sebep gösterilmeksizin göreve son verilebileceği" şeklinde yazı verildiğini savundu.

"Neden yasamızı çıkarmak istemiyorlar? Neden bizi Vakıflar Yönetim Kurulu'nun iki dudağı arasına bırakıyorlar" diyen Çakır, hükümetin iki gün içerisinde söz konusu yasa tasarısı hakkında gereken ilgiyi göstermemesi halinde farklı eylemler başlatacaklarını söyledi.

ÖĞDÜ: "YASAMIZ ÇIKANA KADAR BURADA KALACAĞIZ"

Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü ise, 10 yıldan uzun süredir din görevlilerinin geçici statüde çalıştırıldıkları için eylemde olduklarını kaydetti.

Öğdü, "Bu eylem ve söylemlerimiz dikkate alınmadığı takdirde, Pazartesi günü bu mekana çadır kurup, yasamız çıkana kadar burada kalacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.