İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC tarihinde ilk kez "KKTC Türk Daması Şampiyonası" düzenleniyor

KKTC tarihinde ilk kez "KKTC Türk Daması Şampiyonası" düzenleniyor

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği bir ilke imza atarak KKTC Türk Daması Şampiyonası organize ediyor. Bugün düzenlenen basın toplantısı ile Şampiyona detayları açıklandı. Basın Toplantısında dernek yöneticilerinden Behcet Çelebi, Fethiye Beşkardeşler, Mustafa Bladanlı, Fuat Çelebi ve Veli Balcı yer aldı.

Yayın Tarihi: 25/11/15 16:32
okuma süresi: 2 dak.
KKTC tarihinde ilk kez "KKTC Türk Daması Şampiyonası" düzenleniyor
A- A A+
Birinci KKTC Türk Daması Şampiyonası; 06 Aralık 2015 tarihinde Lefkoşa Merit Hotel'de yapılıyor. Basın toplantısında açılış konuşmasını Dernek Başkanı Behcet Çelebi yaptı. Çelebi Şampiyonanın amacının "Unutulmaya terk edilmiş ata strateji geliştirme oyunumuz olan Türk Daması'nın yeniden eski günlerdeki gibi parlak günlerine geri dönmesini sağlamak, KKTC'deki Türk Daması potansiyelini ortaya çıkarmak, Türk Daması'nı öğrencilere tanıtmak, Türk Daması sporunu yaymak, geliştirmek ve bu vesileyle öğrencilerin düşünebilme becerilerinin gelişimine katkı koymak" olduğunu belirtti.

KKTC vatandaşı olan her vatandaşın şampiyonaya katılabileceğini, katılımın ücretsiz olduğunu, Şampiyona'da ilk üçe giren oyunculara kupa, dördüncü ve beşinci sırada yer alan oyunculara ise plaket verileceğini belirten Behcet Çelebi, derneğin Türk Daması'nı yaşatmak adına önemli bir insiyatif üstlendiğini de sözlerine ekledi.

Behcet Çelebi, "KKTC Türk Daması Şampiyonası"nın yapılmasına katkı koyan KKTC Spor Dairesi ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği yetkililerine, göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı sonsuz teşekkürlerini de sundu.
Daha sonra Şampiyona hakkında teknik bilgilendirme yapmak için söz alan Dernek Genel Sekreteri Mustafa Bladanlı; Şampiyonada temponun 25 dakika ve amacın ise rakibin taşlarının tümünün yok edilmesi olduğunu belirterek, taşların hareketi, taş yeme ve dama çıkma konuların hakkında bilgi verdi.

Şampiyonaya katılım için müracaatlar; 0 542 857 46 43, 0 533 868 85 47 ve 0 542 855 96 70 numaralı telefonlar aranarak yapılabilecektir. 4 Aralık 2015 tarihine kadar kayıt kabul edilecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.