İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Akıncı, Girne Belediye Başkanı Güngördü ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Kayra'yı kabul etti

Akıncı, Girne Belediye Başkanı Güngördü ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Kayra'yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Yayın Tarihi: 26/11/15 12:52
okuma süresi: 4 dak.
Akıncı, Girne Belediye Başkanı Güngördü ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Kayra'yı kabul etti
A- A A+

Cumhurbaşkanı Akıncı, belediye ile derneğin düzenlediği Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na destek vermeye her zaman hazır olduklarını dile getirerek, zeytinin ülke için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Akıncı, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kampanya simgesi olarak zeytini seçtiğini ve göreve geldiği ilk günlerde Cumhurbaşkanlığı bahçesine zeytin fidanları diktiğini de hatırlattı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya Zeytin Festivali kapsamında düzenledikleri yarışmayla ilgili bilgi verdi ve hazırladıkları "Ölümsüz Ağaç Zeytin" adlı kitabı ve "Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması Albümü"nü takdim etti.

AKINCI: "ZEYTİN ÖNEMLİ BİR DEĞER"

Görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1980'li yıllarda belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Lefkoşa Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında düzenledikleri karikatür yarışmalarının Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na uzanan yola katkıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı olarak Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na destek vermeye her zaman hazır olduklarını dile getiren Akıncı, zeytinin önemli bir değer olduğunu kaydetti.

Akıncı, özelde zeytin ağaçlarının, genelde kültürün yok olmasına karşı, cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde simge olarak zeytini seçtiğini anlattı.

Zeytine yönelik farkındalığın artması için alınan önemlerin yaygınlaşması gerektiğini belirten Akıncı, göreve geldiği ilk günlerde Cumhurbaşkanlığı bahçesine zeytin ağacı ektiğini belirtti.

Akıncı, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na 60 ülkeden katılım olmasının, ambargoların kültür ve sanatla aşılabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

Akıncı, Güngördü ve beraberindekileri cumartesi gecesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın düzenleyeceği konsere de davet etti.

GÜNGÖRDÜ: "FARKINDALIK YARATMAYI BAŞARDIK"

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na katılan eserlerden bir kitapçık hazırladıklarını anlattı.

Zeytin ağaçlarının korunması yönünde önemli önlemler aldıklarını, artık zeytin ağaçlarının kesilmediğini, bina yapılması gereken bölgelerdeki ağaçların nakledildiğini ifade eden Güngördü, zeytin konusunda farkındalık yaratmayı başardıklarını kaydetti.

Zeytin Festivali'nin bu farkındalığın yaratılmasında önemli yeri olduğunu söyleyen Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na 60 farklı ülkeden katılım olduğunu da vurguladı.

Güngördü, festivalin KKTC'nin tanınması açısından da önemli bir adım olduğunu belirtti.

Geçmiş festivallerle ilgili detayları Cumhurbaşkanı Akıncı'ya anlatan Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na katılan eserlerin yer aldığı kitabı Akıncı'ya takdim etti.

KAYRA: "YARIŞMA ULUSLARARASI MARKA OLDU"

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ise Kıbrıs Türk karikatürünün bulunduğu noktaya gelmesinde, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde düzenlediği ulusal karikatür yarışmalarının önemli katkısı olduğunu kaydetti.

Zeytinin Kıbrıs Türk kültüründe önemli yer tuttuğunu dile getiren Kayra, bu bağlamda zeytine gerekli önemin verilmesini istedi.

Bu bağlamda karikatür yarışmasının önemli olduğunu anlatan Kayra, yarışmanın uluslararası alanda da marka olduğunu söyledi.

Kayra, yarışmaya destek verilmesini istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.