İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Toparlanıyoruz'dan Polis ve Başsavcılık'a: "Adaletin gerçekleşmesine yardımcı olun!"

Toparlanıyoruz'dan Polis ve Başsavcılık'a: "Adaletin gerçekleşmesine yardımcı olun!"

Toparlanıyoruz Hareketi, bir ay önce Polis Genel Müdürlüğü'ne Sayıştay'ın Lefkoşa Türk Belediyesi hakkındaki raporunda belirtmiş olduğu suç teşkil eden eylemler hakkındaşikayette bulunduğunu hatırlatarak, Polis ve Başsavcılık'I Sayıştay raporlarında yer alan eylemleri derhal yargıya intikal ettirmeye çağırdı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 26/11/15 13:08
okuma süresi: 3 dak.
Toparlanıyoruz'dan Polis ve Başsavcılık'a: "Adaletin gerçekleşmesine yardımcı olun!"
A- A A+

"Toparlanıyoruz Hareketi olarak geçtiğimiz ay Sayıştay'ın Lefkoşa Türk Belediyesi hakkındaki raporunda belirtmiş olduğu suç teşkil eden eylemler hakkında Polis Genel Müdürlüğü'ne şikayette bulunmuştuk.

13 Ekim 2015 tarihinde Polis Genel Müdürlüğü'ne verdiğimiz birinci şikayet dilekçesinde, Sayıştay denetimini bilgi ve belge sunmayarak engelleyen 10 kişi hakkında işlem başlatılmasını; ikinci şikayet dilekçesinde ise Sayıştay raporunda yer alan "yolsuzluk, imza sahteleme, baskı altında imza attırma, vizesiz inşaat, yetkisiz harcama" vd. suç teşkil eden eylemler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etmiştik.

Polis Genel Müdürlüğü tarafımıza gönderdiği cevapta, dilekçelerimizde belirtilen konular hakkında "K.K.T.C Başsavcılığı'ndan alınan soruşturma talimatı üzerine" soruşturma başlatıldığından, fakat soruşturmanın "kapsamlı, etkin ve süratli bir şekilde sonuçlandırılması için bazı emarelerin teslim alınması" gerektiğinden bahsetmektedir.

Sayıştay raporunun yayınlanmasının üzerinden tam 5 ay geçmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla burada sorulması gereken bazı aşikar sorular vardır. Polis Genel Müdürlüğü soruşturma yapmak için ihtiyaç duyduğu emareleri 5 ayda teslim alamayacak kadar aciz midir? Yoksa bu emarelerin alınması gerektiğini aslında bizim dilekçemizden sonra mı fark etmiştir?

Tarafımıza verilen bu cevap, dilekçelerimizde belirtilen talepleri gerçekleştirmek bağlamında bir isteksizlik bulunduğu izlenimini yaratmaktadır. Polis Genel Müdürlüğü'nün cevabı, bu makamın işini gerektiği gibi yapmak niyetinin beyanı değil, tersine talepleri geçiştirerek günü kurtarmaya, durumu örtbas edebilmek için bahane yaratmaya yönelik bir çaba olarak yorumlanmaya müsait bir belgedir.

Yaklaşık 10 sene öncesine dair K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Dairesi ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tasarrufları hakkındaki Sayıştay raporlarında yer alan suç teşkil eden eylemlerle ilgili olarak yargıya intikal ettiği bilinen hiçbir dosya yoktur. Bu raporların raflarda tozlanmaya bırakılmış olması, hem Polis Genel Müdürlüğü'nün hem de Başsavcılık'ın sicillerinde kara leke olarak durmaktadır. Bu raporlarda yer alan suçlar Mahkeme'ye taşınmadığı sürece bu kara leke orada durmaya devam edecektir.

Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü'nü, gerek dilekçelerimizde konu ettiğimiz suç teşkil eden eylemlerle, gerekse geçmiş yıllara ait Sayıştay raporlarında yer alan eylemleri derhal yargıya intikal ettirmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü, bilgilerinde olan fakat buna rağmen yargıya intikal ettirmedikleri suç teşkil eden eylemlerin ortağı olarak anılmaktan kurtulamayacaklardır."

Toparlanıyoruz Hareketi

(Temiz Toplum Derneği)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.