İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gülle: "Çalışmaların koordineli yönetilmesi önemlidir"

Gülle: "Çalışmaların koordineli yönetilmesi önemlidir"

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı CTP Milletvekili Ahmet Gülle ise Uçucu Maddelerin Zararlılarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı üzerinde ikinci kez yaptığı konuşmada,özetle şunları kaydetti:

Yayın Tarihi: 26/11/15 13:10
okuma süresi: 2 dak.
Gülle: "Çalışmaların koordineli yönetilmesi önemlidir"
A- A A+

"Aileden başlayarak herkesin söyleyecek sözü yapabilecek çalışması vardır ama derneklerin yaptıkları çalışmaların koordineli yönetilmesi önemlidir.

Bu bağlamda Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'nun koordine etmesinin çok önemi vardır. Sağlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Dairesi ile koordineli yürütülmesinin çok önemi var. Farkındalık bir boyutudur bununla ilgili çalışmalar vardır.

Sağlık Bakanlığı'nın AMATEM merkezi hazırlanmasına yönelik çalışmaları vardır. Bir sonraki aşama rehabilitasyon merkezleridir.

Bu yasal düzenleme özellikle komitede tüm arkadaşlarım çok ciddi katkı koydular. Yasanın geldiği şeklinden şu an yasalaşacak şekli arasında çok fark vardır. Eğitim boyutundan ticaret boyutuna her yönüyle ele aldık ve geliştirmeler yapıldı.

Konu bali ve buna benzer uçucu maddelerin tehlikelerinden korunmadır ama bu yasa aslında uyuşturucuyla mücadelenin çok temel bir noktasını harekete geçirmektedir.

Bu yasayla ilgili en önemli noktalardan biri, okullarımızda bu maddelerin kullanılması yasaklanmıştır. Bir şekilde çıraklık eğitimi yapılan yerlerde de bunların kullanımının nasıl olacağını öngörmüştür.

Bununla ilgili tüzükler evet kısa sürede yapılmalıdır. Şu anda ilk kez bu yasayla birlikte eğitim bakanlığı artık okullarda bu eğitimlerin, bilgilendirmelerin çocuklara yapılması öngörülüyor.

Artık okullarımızda eğitim bakanı kim olursa olsun, çocuklara bu eğitimler yapılacak. Bence bu uyuşturucuyla mücadelenin en önemli noktasıdır. Bu tüm bağımlılık yapan maddelere yönelik olacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.