İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çıraklık Okulu kapasite geliştirme projesi imzalandı

Çıraklık Okulu kapasite geliştirme projesi imzalandı

K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) arasında "Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Altyapı ve Eğitim Donanımının Geliştirilmesi Projesi" imzalandı.

Yayın Tarihi: 26/11/15 15:27
okuma süresi: 3 dak.
Çıraklık Okulu kapasite geliştirme projesi imzalandı
A- A A+

Projeye imza atan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Oda olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde mesleki eğitim yoluyla ekonominin değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte beceri ve mesleki yeterliliklere sahip kişileri yetiştirdiklerini ifade ederek, Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi aracılığıyla istihdam edilebilirliğe önemli katkıda bulunduklarını vurguladı. Çıraklık eğitiminin sadece ekonomik önemi olan değil, sosyal ve toplumsal açıdan da büyük önemi olan bir proje olduğunu belirten Kanber, bu bakımdan Oda'nın hedefleriyle İslam Kalkınma Bankası'nın mesleki eğitime destek verme hedefinin örtüştüğünü önemle söyledi. Başkan Kanber, bu proje ile ek sınıflar, öğretmen odası ve çok amaçlı bir etkinlik salonunun yapılacağını, eğitim donanımının modernize edilmesiyle de görsel ve işitsel teknolojilerin eğitimde daha etkili kullanılacağını, böylelikle öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim görmesinin hedeflendiğini kaydetti.

İslam Kalkınma Bankası Bölge Müdürü Ghassan M. H. Almarzouki yaptığı konuşmada Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'na daha önce yaptığı ziyarette, Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi'nde uygulanan eğitim modelinin kendisini heyecanlandırdığını, 15 – 18 yaş grubu öğrencilerin hem okul ortamında teorik eğitim aldıklarını, hem de işbaşında istihdam edilerek uygulamalı eğitimlerine devam ettiklerini belirtti. Almarzouki, İslam Kalkınma Bankası'nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan bu proje sayesinde öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim ortamında yetişmelerine ve altyapı kapasitesinin artırılmasıyla daha çok sayıda nitelikli elemanın istihdam edilebileceğine vurgu yaptı.

İslam Kalkınma Bankası bölge yöneticilerinden Yagoubi Mounir ise ilk kez bir sivil toplum örgütüyle böylesine güzel sonuçları olacak projeye imza attıklarını, dolayısıyla bu projeye katkı koymaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, başarılı bir şekilde tamamlanacak olan bu projenin ardından bankanın Oda'nın bu tür projelerine kapsının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.