İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Fikri Toros: "SOS Çocuk Köyü'nün çocuklara sunduğu kutsal hizmete mütevazi bir katkı yaptık"

Fikri Toros: "SOS Çocuk Köyü’nün çocuklara sunduğu kutsal hizmete mütevazi bir katkı yaptık"

Girne Oda Korosu SOS Çocukköyü Derneği yararına düzenlediği konserden elde edilen geliri takdim etmek için bugün SOS Çocuk Köyü'nü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 26/11/15 16:43
okuma süresi: 3 dak.
Fikri Toros: "SOS Çocuk Köyü’nün çocuklara sunduğu kutsal hizmete mütevazi bir katkı yaptık"
A- A A+

Girne Oda Korosu, Karl Jenkins'in "The Peacemakers" (Barışçılar) isimli eserini seslendirdiği 23 Ekim gecesi Bellapais Manastırı'nda gerçekleştirilen geceden elde edilen 4000 TL'lik geliri SOS Çocuk Köyü'ne bağışladı.

Girne Oda Korosu Başkanı Fikri Toros, Girne Oda Korosu Şefi Goerge Ward, Yakın Doğu Bankası Girne Bölgesi için Yabancılar Şefi Naci Karanlık ve Yakın Doğu Bankası Müşteri Hizmetleri Girne Şubesi Temsilcisi Yılşen Diker de bağışı takdim etmek üzere SOS ziyarette hazır bulundurlar.

SOS adına heyeti karşılayan SOS Çocuk Köyü Program Müdürü Ahmet Akarsu ve SOS Kreş ve Anaokulu Müdürü Rahme Kavaz da teşekkürlerini ifade ettiler.

Bağış takdimini sonrasında konuşma yapan Girne Oda Korosu Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros tanınmış çağdaş müzik bestecisi Karl Jenkins'in "The Peacemaker" isimli eserini 2011 yılında yakın tarihte yaşanan dünya savaşlarında hayatlarını kaybedenlerin anısına yazdığını ifade etti.

Eserin önce Ocak 2012'de New York'da sahnelendiğini daha sonra dünyada değişik dinler, ırklar ve toplumlar arasında sürmekte olan barış süreçlerinde de bu eserin atfediliğini söyleyen Toros "Bundan esinlenerek adamızda da halen devam eden barış sürecine müzik ve sanatla katkıda bulunmak gayesiyle Girne Oda Korosu olarak bu eseri Bellapais'de ve Güney Kıbrıs'ta sahneleyerek bu sürece yönelik bir mesaj vermek istedik" dedi.

23 Ekim tarihinde Bellapais Manastırında sahnelenen eserin gelirini her zaman öncelikleri arasında tuttukları SOS Çocuk Köyü yararına yapmayı uygun gördüklerini söyleyen Toros gerek eserin ifade ettiği mesajla, gerekse Girne Oda Korosu'nun temel ilkesi çerçevesinde sahne performanslarını ve diğer konser organizsasyonlarını hayır kurumları yararına yapmayı öncelik olarak belirlediklerini ifade etti.

Yeni yılda yeni projelerin devam edeceğinin müjdesini veren Toros "Bugün 4000 TL bağış yapıyoruz bunu SOS Çocuk Köyü'nün çocuklara sunduğu bu kutsal hizmete mütevazi bir katkı olarak yetkililere takdim ediyoruz" dedi.

Girne Oda Korosu Şefi George Ward da yaptığı konuşmada dünya müziğinin güzel örneklerini Kıbrıs'a getirmiş olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek barış sürecinin devam ettiği bir dönemde "The Peacemakers" adlı eseri sahnelemiş olmalarının da iyi bir zamanla olduğunu söyledi.

Ward, Kıbrıs'ta yaşayan İngilizler olarak ada insanı için kalıcı barış istediklerini ve barışa ulaşılmasında ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını dile getirdi.

SOS Çocukköyü Derneği'nin verdiği hizmetin önemine de değinen Ward, "Şarkı söyleyerek size destek olabildiysek ne mutlu bize" diyerek sözlerini tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.