İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı Lavrov'u reddetti

Akıncı Lavrov’u reddetti

Rus Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Akıncı'yı ziyaret etmek yerine "ara bölgede buluşalım teklifi" Akıncı tarafından reddedildi.

Yayın Tarihi: 26/11/15 17:50
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı Lavrov’u reddetti
A- A A+

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, 1-2 Aralık yapılması beklenen Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Kıbrıs ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya "Gelin Yeşil Hat'ta görüşelim" teklifini Akıncı'nın reddettiğini açıkladı.

Rus Haber Ajansı Tass'ta yayınlanan açıklamasında Zakharov önerinin iki toplumun hassasiyetlerini gözetilerek yapıldığını, ancak Akıncı'nın bu öneriyi geri çevirdiğini söyledi.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanlığı'nın Rusya gibi önemli ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyesi bir ülkenin Kıbrıs sorununun çözümüne ilgi duymasının memnuniyet verici olduğunu ancak Rusya'dan eşitlik konusunda hassasiyet göstermesini beklediklerini ifade etti.

Aynı kaynak Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin hızının arttığı bir dönemde uluslararası trafiğin de artış gösterdiğini, bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı'nın beklediği eşitlik hassasiyetine İngiltere Dışişleri Bakan Philiph Hammond, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Cumhurbaşkanını ofisinde ziyaret ettiğini, yakın bir gelecekte ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de kendisini ziyaret edeceğini, aynı şeyi Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan da beklediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynak, Rus yetkililerin Ara Bölge'de Rum Lider Anastisaides ile Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Lavrov ile yemekte bir araya gelmesi konusunda teklif götürdüklerini ve Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, bu yemeğin Lavrov'un Anastasiades'i makamında ziyaret etmesi sonrasında yapılacağı ve Lavrov'un programında Cumhurbaşkanı Akıncı'yı ziyaret etmek olmadığı gerekçesiyle reddettiğini doğruladı.

Bunun Rus yetkililere iletildiği zaman ise Lavrov'un Akıncı'yı makamında ziyaret edemeyeceği, hatta Kuzeye geçemeyeceği" yanıtı belirtildi.

Aynı kaynak, "Eğer Rus Dışişleri Bakanı Anastasiades'i makamında ziyaret etmemesi durumunda, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı ziyaret edip etmeyeceğine bakılmaksızın yapılacak yemeğe katılım gösterilebileceğini de ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.