İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Ayni kitabı okumuyoruz Nikos"

Denktaş: "Ayni kitabı okumuyoruz Nikos"

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş Kıbrıs Müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı. Denktaş; "Unutulmamalıdır ki, iyi niyetle çıkılan bir yolda eğer yol arkadaşınız da ayni şekilde iyi niyetli olmazsa varılacak hedef istenilen hedeften çok uzak olacaktır. Kıbrıs Türk halkına da, Kıbrıs Rum halkına da yeni bir dram yaşatma hakkı hiç kimse de yoktur" dedi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/11/15 11:40
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "Ayni kitabı okumuyoruz Nikos"
A- A A+

BM resepsiyonunda Anastasiadis çözüm hedefini açıklarken şöyle diyor;

"Kıbrıs Cumhuriyeti'ni federal devlete, siyasi eşitliği, tek egemenliği, tek uluslararası temsiliyeti ve tek vatandaşlığı olan iki bölgeli iki toplumlu federasyona dönüştürecek bir çözüm.

BM, AB ve diğer bütün uluslararası örgütlere üyeliği devam edecek ve egemenliği, toprak bütünlüğü ve anayasal düzeni üçüncü ülkelerden garanti sistemiyle veya Ada'da yabancı asker varlığıyla kısıtlanmayacak bir devlet. Bu çabamıza BM'nin aktif desteğini bekliyoruz."

Anastasiadis'in bu açıklamasını irdelediğimizde bugüne kadar ortaya koymuş olduğumuz kuşkulardaki haklılığımız daha çok anlaşılıyor. Bu aşamada Sn cumhurbaşkanımız veya sözcüsünden aşağıda sıralayacağımız sorularımızın cevaplandırılmasını talep ediyoruz.

Ayni şekilde vatandaşlarımız da bu sorulara kendi cevaplarını hazırlar ve eğer cevap verilirse Cumhurbaşkanlığımızdan verilen cevapla karşılaştırmak suretiyle Kıbrıs sorununu ayni kitaptan okuyup okumadığımızı da vatandaşımız hiç bir telkine gerek duymaksızın nereye gittiğimizi görebilecektir.

1- Varılacak çözümde 'Kıbrıs Cumhuriyeti' isminin önüne "federal" sözcüğünü ekleyerek şemsiye devlet yapısını üstlenmeye devam mı edecek?

2- yeni devleti oluşturacak olan iki halkın 'eşit egemenliği' Anastasiadis'in 'tek egemenlik' kavramı içerisinde nasıl yer alacak? Taraflardan birinin rızası yok ise egemenlik hakkı devlet tarafından kullanılabilecek mi?

3- Siyasi eşitlik bireyler arasında mı, iki halk arasında mı var olacak? Bu eşitliğin somut ve bozulamayacak göstergesi nedir?

4- Garanti ve İttifak antlaşmaları devam edecek mi?

5- Ada da 1974'ten beridir barışın devamını sağlayan Türk Ordusunun mevcudiyeti devam edecek mi?

6- İki bölgelilik AB kuralları içerisinde nasıl devam ettirilecek?

7- BM, AB ve diğer bütün Uluslararası örgütlere üyeliği devam edecek olan devlet hangi devlet olacak? Eskinin devamı sağlanacaksa bizim bu eski içerisine yama olarak girmemiz nasıl önlenecek?

DPUG olarak biz bu soruların cevabını kendimiz aradığımızda elde ettiğimiz bulgular Rum tarafı ile ayni kitabı okumadığımız sonucunu doğurmaktadır. Her iki toplum lideri, kendilerinin sorumlu olduğu halkın duymak istediklerini söyleyerek planlı bir ikna süreci yürütmekte ise bilinmelidir ki, olası bir referandum sonrasında kandırılarak sözde çözüme ulaştırılmış olan bu iki halkın yeniden kavga etmesi kaçınılmazdır ve bunun adı ÇÖZÜM değildir.

Unutulmamalıdır ki, iyi niyetle çıkılan bir yolda eğer yol arkadaşınız da ayni şekilde iyi niyetli olmazsa varılacak hedef istenilen hedeften çok uzak olacaktır. Kıbrıs Türk halkına da, Kıbrıs Rum halkına da yeni bir dram yaşatma hakkı hiç kimse de yoktur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.