İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Soyer: "Akıncı'nın Lavrov ile görüşmemesi hata! Ara bölge seçenekti"

Soyer: "Akıncı'nın Lavrov ile görüşmemesi hata! Ara bölge seçenekti"

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmekte ısrar etmesini 'hata' olarak değerlendirdi. Görünür olma derdinde olan Kıbrıs Türk tarafı olduğunu hatırlatan Soyer, "Ara bölge bu olay için seçenekti" dedi.

Yayın Tarihi: 27/11/15 11:46
okuma süresi: 2 dak.
Soyer: "Akıncı'nın Lavrov ile görüşmemesi hata! Ara bölge seçenekti"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmekte ısrar etmesinin 'hata' olduğunu kaydetti. Sosyal medya üzerinden durumu değerlendiren Soyer, "Cumhurbaşkanı Almanya ile görüşmedi, şimdi de Rusya ile… Peki ABD ve Çin ile görüşecek mi?" diye sordu.

Soyer'in paylaşımı şöyle:

Almanya'dan sonra Rusya Dışişleri Bakanı ile da Cumhurbaşkanı görüşemiyor. Çin, ABD de gelecek, görüşmemek mi prosedür mü önemli olan? Ara bölge niye olmasın?

Cumhurbaşkanı Almanya ile görüşmedi, şimdi Rusya ile… Peki ABD ve Çin'le görüşülecek mi?

Eğer onlarla da görüşülmezse, demek BM Güvenlik Konseyi'nin 3 büyük ülkesi ve AB'nin büyüğü ile görüşmedik ve uluslararası destek arıyoruz…

Rusya ve Almanya ile görüşülmezken şimdi ABD ile görüşülürse bu nasıl izah edilecek ya da Çinle görüşülecek mi görüşülmeyecek mi

Kıbrıs sorununun kritik aşamasında destek için ve bölgenin karmaşık durumunda BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve Almanya ile görüşmemek hata…

Anastasiadis tümü ile görüşecek, görünür olma derdi olan biz ise prosedür nedeni ile görüşmüyoruz. Ara bölge bu olay için seçenekti."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.