İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

AB'den Türkiye'ye vize şartı; Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıyın!

AB’den Türkiye’ye vize şartı; Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıyın!

Avrupa Birliği'nin Türkiye vatandaşlarına AB ülkelerine vizesiz seyahat etme konusunda hazırladığı taslak metinde, AB'nin koyduğu en önemli şartın Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyetini tanıması olduğu vurgulandı.

Yayın Tarihi: 27/11/15 11:49
okuma süresi: 2 dak.
AB’den Türkiye’ye vize şartı; Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıyın!
A- A A+

Haber: Ulaş Barış/Hürriyet Daily News

Hurriyet Dail News'un haberine göre, Türkiye ile AB arasında bu ayın 29'unda yapılacak olan zirve toplantısından sonra yayınlaması beklenen metne göre, AB, en geç Mart 2016'da Türkiye üzerinden AB'ye seyahat eden üçüncü ülke vatandaşlarına vize kaldırılması da dâhil bir rapor üzerinde çalışıyor.

Temmuz 2016'ya kadar Türkiye tarafından da kabul edilmesi gereken raporun en önemli maddesinin ise, Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyetini tanıması 'gerekliliği' olarak göze çarpıyor. Ancak, habere göre, gerek Türk Diplomatik kaynakları gerekse de AB yetkilileri bu sorunu adada en geç 2016 baharına kadar Kıbrıs meselesine kalıcı bir çözüm bulmak yoluyla çözeceğini düşünüyorlar.

Öte yandan, hazırlanmakta olan taslağın, Türkiye'nin dondurulmuş AB başlıklarının yeniden müzakereye açılmasını da gündeme getireceği belirtiliyor.

Buna göre 'enerji, 'yargı ve temek haklar', 'adalet, özgürlük ve güvenlik', 'eğitim ve kültür' ve 'savunma politikaları' başlıklarının yeniden müzakereye açılması planlanıyor.

Yine taslak metine göre AB, mültecilerle yardım adı altında Türkiye'ye başlangıç olarak 3 milyar Euro yardım yapacak. Bu miktarın 500 milyon Euroluk kısmı AB'nin 2015 bütçesinden karşılanacak, geriye kalan miktar ise 21 Aralık'ta görüşülmeye başlanacak olan 2016 bütçesinden olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.