İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Burcu: "Lavrov'un davetine üzülerek olumlu katılmayacağımızı ilettik"

Burcu: "Lavrov'un davetine üzülerek olumlu katılmayacağımızı ilettik"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Lavrov'un ara bölgede üçlü yemekli toplantı davetine, çok arzu etmesine rağmen katılmayacağını açıkladı. Burcu'nun açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 27/11/15 14:59
okuma süresi: 3 dak.
Burcu: "Lavrov'un davetine üzülerek olumlu katılmayacağımızı ilettik"
A- A A+

"Kıbrıs sorununa siyasi eşitlik temelinde çözüm bulma çabalarını yoğunlaştırdığımız bugünlerde, uluslararası ilgi yükselmekte ve diplomatik temaslar artmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı, bu kapsamda yoğun bir biçimde ziyaret edilmektedir.

Bu süreçte pek çok üst düzey temaslarda bulunan Cumhurbaşkanımız yakın bir geçmişte, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın yanı sıra pek çok üst düzey diplomat, misyon şefi ve yüksek temsilci tarafından ziyaret edilmiştir.

Keza, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de 3 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız'ı ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu çerçevede gerçekleştirdiği görüşmeleri Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabaları adına çok yararlı bulmaktadır.

Bilindiği gibi Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 2 Aralık'ta Kıbrıs'ı ziyaret edecektir. Bu ziyaretleri esnasında Sayın Nikos Anastasiadis'i ve Sayın Cumhurbaşkanımız'ı ara bölgede üçlü bir yemekli toplantıya davet etmek istediklerini iki hafta önce tarafımıza bildirmişlerdir.

BM Güvenlik Konseyi'nin Beş Daimi Üyesi'nden biri olan Rusya gibi önemli bir ülkenin Kıbrıs sorununun çözüm sürecine ilgi duymasından ve Sayın Lavrov'un Cumhurbaşkanımız'la görüşme arzusundan ancak memnuniyet duyarız.

Sayın Lavrov'un önerdiği bu yemekli toplantının Cumhurbaşkanımız'ı ziyaret etmeden, fakat Sayın Anastasiadis'i makamında ziyaret ettikten sonra gerçekleşeceği bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Biz de kendilerine davetlerinden büyük memnuniyet duyduğumuzu, katılmak istediğimizi ancak diğer örneklerde olduğu gibi, eşit muamele prensipleri gereği Sayın Cumhurbaşkanımız'ı da yemek öncesinde Sayın Anastasiadis'i ziyaret edecekleri gibi ziyaret etmelerini beklediğimizi, aksi halde çok arzu etmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu davete üzülerek olumlu yanıt veremeyeceği mesajını ilettik.

Sayın Lavrov'un adayı ziyaretleri esnasında Sayın Cumhurbaşkanımız'ı ziyaret etmeyeceği bilgisi Rus Elçiliği tarafından 26 Kasım Perşembe günü tarafımıza iletilmiştir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.