İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Türkiye'de basın özgürlüğünden söz etmek imkansızlaşmıştır"

İzcan: "Türkiye'de basın özgürlüğünden söz etmek imkansızlaşmıştır"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamayla, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyle ilgili gerçeğe aykırı görüntü ve bilgiye gazetelerinde yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanmalarının kabul edilemez ve basın özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 27/11/15 15:57
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Türkiye'de basın özgürlüğünden söz etmek imkansızlaşmıştır"
A- A A+

İzzet İzcan devamla Türkiye'de yaşananlar hepimizi kaygılandırmakta ve üzmektedir diyerek "Türkiye Cumhurbaşkanı Sn Tayip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'deki basına karşı uyguladığı baskılar öyle bir noktaya gelmiştir ki basın özgürlüğünden söz etmek imkansızlaşmıştır. Türkiye'deki rejim giderek toaliter bir hal almakta, demokrasi ve özgürlükten bahs etmek imkansızlaşmaktadır"dedi.

Türkiye'nin iç ve dış politikasında ciddi değişiklikler olduğunu vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan" Bütün komşularıyle kavgalı hale gelen AK Parti Hükümeti, Suriye konusundaki maceracı politikasıyla en güçlü komşusu olan Rusya Federasyonu ile çatışma noktasına gelmiş, ülkeyi ciddi bir ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa sürüklemiştir" dedi.

İzlenen yanlış siyasetle Kürt sorununu çözmek için devam eden görüşme sürecini berhava eden AK Parti Hükümeti'nin Doğu ve Güneydoğu Anadoluda Türkiye'yi iç savaş noktasına taşıdığını vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan "Dünyada baskı ve şiddetle hiçbir rejim ayakta kalamamıştır. BKP olarak Türkiye'deki AK Parti iktidarının uyguladığı devlet terörünün durdurulmasını, tutuklanan basın emekçilerinin serbest bırakılmasını ve Türkiye halkının kadeşce barış ve huzur içinde yaşayacağı güven ortamına dönmesini talep ediyoruz"dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.